DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
09. septembrī, 2022
Lasīšanai: 2 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Izglītība

Jaunsardzes centrs turpina instruktoru kvalifikācijas celšanu

Publicēts pirms gada. Izvērtē satura aktualitāti! >>

Atsaucoties uz portāla “Delfi” publikāciju “Ar mirdzošām acīm nepietiek – novājinātā Jaunsardze “iegriež” Valsts aizsardzības dienesta plāniem”, Jaunsardzes centrs informē, ka pēdējos gados ir izpildīti būtiski mērķi Jaunsardzes un valsts aizsardzības mācības apgūšanas kvalitātes uzlabošanā un instruktoru kvalifikācijas celšanā.

Covid-19 pandēmija pamatoti atstāja iespaidu uz Jaunsardzes un valsts aizsardzības mācībā izglītoto jauniešu skaitu. Taču jaunsargu skaits ir pieaudzis no 6125 jaunsargiem 2020. gadā līdz 7315 jaunsargiem šajā mācību gadā. Savukārt valsts aizsardzības mācību šogad apgūst 5359 jaunieši.

Pēdējos gados Jaunsardzes centrā ir veikta virkne pasākumu, lai noteiktu vienotus standartus Jaunsardzes apmācību organizācijai. Tāpat Valsts aizsardzības mācības un Jaunsardzes likumā noteikto prasību izpilde attiecībā uz instruktoru izglītību ir būtiski cēlusi visu instruktoru kvalifikāciju, vienlaikus nodrošinot vienādu apmācību kvalitāti visiem audzēkņiem. Nodarbību sagatavošanas un vadīšanas kursu sekmīgi pabeiguši 97% instruktoru, stacionāro šaušanu ar mazkalibra ieročiem – 95%, lauku kaujas iemaņas – 77%, padziļinātu pirmās palīdzības kursu 69%. Instruktori arī turpina celt savu kvalifikāciju papildus kursos kā sporta tūrisms, drošība uz ūdens u. c.

Tāpat Jaunsardzes un valsts aizsardzības mācības kvalitāti cēlusi Jaunsardzes centra īstenotā mācību programmu standartizācija, garantējot, ka jaunieši iegūst vienādu, augsta līmeņa apmācību.

Stājoties spēkā Valsts aizsardzības mācības un Jaunsardzes likumam, daļa Jaunsardzes instruktoru bija izvēles priekšā – paplašināt savu kvalifikāciju, vai mainīt nodarbošanos. Šī gada sākumā Jaunsardzes centrā strādāja 117 instruktoru, taču līdz šī mācību gada sākumam to skaits ir pieaudzis līdz 167 instruktoriem.

Jaunsardzes centrs turpina aicināt iedzīvotājus kļūt par Jaunsardzes un valsts aizsardzības mācības instruktoriem.

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI