DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
09. septembrī, 2022
Lasīšanai: 2 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Veselība

Andra Levite: grūtniecībai un kļūšanai par mammu ir jābūt gaidītam notikumam

Publicēts pirms gada. Izvērtē satura aktualitāti! >>

FOTO: Dāvis Doršs, Valsts prezidenta kanceleja.

Valsts prezidenta kundze Andra Levite šodien Rīgas Stradiņa universitātē uzrunāja veselības aprūpes speciālistus starptautiskās konferences “Auglības kontrole sievietes rokās” (Fertility Control into the Hands of Women) atklāšanā, atzīmējot, ka grūtniecībai un kļūšanai par mammu ir jābūt gaidītam notikumam sieviešu dzīvē, nevis kaut kam, no kā baidās un ko uzspiež sabiedrība vai nelabvēlīgi apstākļi.

“Jaunām meitenēm nav jāsāk sava pieaugušo dzīve ar abortu,” konferencē teica A. Levite un aicināja uzsvaru likt uz preventīviem pasākumiem, nevis seku novēršanu. “Diemžēl mācību programmās skolā bieži vien tiek aizmirsts stāstīt par cilvēka ķermeni un tā funkcijām, kas neapšaubāmi ir viens no svarīgākajiem mācību priekšmetiem jauniešiem,” turpināja Andra Levite, piebilstot, ka ikdienā, strādājot kā ārstei un kontaktējoties ar pusaudzēm, bieži ir jāatbild uz jautājumiem un jākliedē maldīgie priekšstati par grūtniecību.

Viņa arī norādīja, ka demogrāfiskā situācija, kas satrauc lielāko daļu Eiropas un Rietumu valstu, netiks atrisināta, aizliedzot abortus: “Aizliegti aborti drīzāk novedīs pie nelegāliem, medicīniski nekvalificēti veiktiem abortiem, kas izraisīs jaunu sieviešu nāves gadījumus.”

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI