DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
08. septembrī, 2022
Lasīšanai: 2 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Valsts vērtības

Neatkarības laukumā svinīgā ceremonijā iestādīti Saeimas simtgadei veltītie ceriņi “Brīve”

Publicēts pirms gada. Izvērtē satura aktualitāti! >>

FOTO: Saeima.

“Lai “Brīve” zied kupli, lai mūsu valsts ir brīva, neatkarīga, lai valstiskums ir stiprs un lai Latvija zied baltiem, skaistiem, vienkāršiem un smaržīgiem ziediem,” ceturtdien, 8.septembrī, sacīja Saeimas priekšsēdētāja Ināra Mūrniece Saeimas simtgadei veltītā ceriņa stādīšanas ceremonijā. Par godu Saeimas simtgadei selekcionētā ceriņu šķirne “Brīve” iestādīta Neatkarības laukumā pie Jēkaba ielas, Rīgā.

Simtgades ceriņus Neatkarības laukumā stādīja Saeimas priekšsēdētāja I. Mūrniece un 4. maija deklarācijas kluba prezidente Velta Čebotarenoka, Saeimas Prezidija locekļi, deputāti, jauniešu fotokonkursa “Sardzē par visdārgāko” uzvarētāji, kuru darbu izstāde parlamentā tika atklāta pēc ceremonijas, kā arī fotokonkursa žūrijas locekļi. Pasākumā piedalījās arī Dārzkopības institūta direktore Inese Ebele un institūta zinātniece Edīte Kaufmane.

Saeimas simtgadei veltītā ceriņu šķirne “Brīve” selekcionēta Dārzkopības institūtā, un to selekcionējusi institūta vadošā pētniece Sarmīte Strautiņa. Neatkarības laukumā ceriņi iestādīti sadarbībā ar Rīgas kapitālsabiedrību “Rīgas meži”.

Saeimas simtgades ceriņi “Brīve” simboliski vēsta par uzticību mūsu valsts augstākajām vērtībām – brīvībai, neatkarībai un demokrātijai. Stilizēts ceriņa zieds, ko ieskauj parlamenta izkārtojums amfiteātra formā, iekļauts arī Saeimas simtgades logo.

1. Saeima uz savu pirmo sēdi pulcējās 1922. gada 7. novembrī, un līdz ar parlamenta sanākšanu spēkā stājās arī Latvijas valsts pamatlikums jeb Satversme.

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI