DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
08. septembrī, 2022
Lasīšanai: 2 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Satiksme

Uz reģionālā ceļa Talsi–Upesgrīva atjaunos segumu no Laidzes līdz Upesgrīvai

Publicēts pirms gada. Izvērtē satura aktualitāti! >>

Talsu novadā atjaunos segumu reģionālā autoceļa Talsi–Upesgrīva (P127) posmā no Laidzes līdz Upesgrīvai (7,11.–34,28. km). Satiksmi būvdarbu laikā regulēs ar ceļazīmēm un vadstatņiem, ātruma ierobežojums būvdarbu zonās būs 70 km/h un 50 km/h. No septembra vidus, kad pieaugs būvdarbu apjoms, ieviesīs pagaidu luksoforus un autovadītājiem maršrutā Talsi–Upesgrīva būs jāplāno ilgāks laiks ceļā.

Posmā sakārtos ūdens atvadi – likvidēs nomaļu apaugumu, tīrīs grāvjus, tīrīs un atjaunos caurtekas. Sakops 115 koku vainagus, izzāģējot sausos un bīstamos zarus. Ceļa nodalījuma joslā paredzēts nozāģēs 45 bojātos un satiksmei bīstamos kokus, kā arī krūmus.

Uz ceļa un nobrauktuvēs veiks izlīdzinošo frēzēšanu, ar karsto asfaltbetonu labos iesēdumus un ceļa profilu un ieklās jaunu asfaltbetona dilumkārtu.

Remontēs 1935. gadā uzbūvēto tiltu pār Ziemeļvalku (17,34. km) un tiltu pār Grīvu (33,20. km), kas būvēts 1963. gadā, uz tiltiem atjaunos asfaltbetona segumu. Kopā pārbūvēs 24 autobusu pieturvietu platformas, pieturvietās "Lādzere", "Uguņi" un "Upesgrīva" atjaunos arī paviljonus. Uzstādīs jaunas drošības barjeras 4,8 km apjomā.  

Būvdarbus veic SIA VIA par līgumcenu 6 281 084 (ar PVN), būvuzraudzību – SIA Ceļu inženieri. Darbus plānots pabeigt 2023. gada jūlijā.

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI