DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
05. septembrī, 2022
Lasīšanai: 2 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Kultūra

Izsludināta pretendentu pieteikšana Tradicionālās kultūras izcilības balvai folklorā

Publicēts pirms gada. Izvērtē satura aktualitāti! >>

Publicitātes foto.

Latvijas Nacionālais kultūras centrs (LNKC) līdz 3. oktobrim pieņem pieteikumus Tradicionālās kultūras izcilības balvai folkloras kopām un etnogrāfiskajiem ansambļiem.

Tradicionālās kultūras izcilības balva ir īpašs LNKC apbalvojums individuālai izcilībai vai mākslinieciskajam kolektīvam par sevišķiem nopelniem vai būtisku ieguldījumu sava novada vai pilsētas kultūrvides veidošanā un uzturēšanā. Šogad tradicionālās kultūras izcilības balva tiks pasniegta folkloras nozarē – folkloras kopai vai etnogrāfiskajam ansamblim.

Par sevišķiem nopelniem vai būtisku ieguldījumu uzskatāms gan izcils darbs, gan ilgstoša, priekšzīmīga un panākumiem bagāta darbība. Izcilības balvu mākslinieciskajam kolektīvam – folkloras kopai vai etnogrāfiskajam ansamblim – piešķir vienu reizi tā darbības laikā.

Pieteikumu apbalvojumu piešķiršanai var iesniegt fiziskas un juridiskas personas, aizpildot pieteikuma veidlapu. Pieteikumu apbalvojumu piešķiršanai iesniedz LNKC personīgi, pa pastu (adrese: Pils laukums 4, Rīga, LV-1050) vai elektroniski (parakstītu ar drošu elektronisko parakstu) sūtot e-pastu uz lnkc@lnkc.gov.lv.

Priekšlikumu par apbalvojuma piešķiršanu izvērtēs ar LNKC direktores rīkojumu izveidota komisija un laureātam tiks pasniegts Goda diploms un naudas balva 1300 eiro apmērā.

Ar balvas nolikumu iespējams iepazīties šeit.

Tradicionālās kultūras izcilības balvu piešķir ik pēc trīs gadiem katrā nozarē – 2021. gadā balva tika piešķirta tautas lietišķās mākslas nozares pārstāvim, bet nākošgad tiks piešķirta tautas mūzikas grupai.

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI