DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
01. septembrī, 2022
Lasīšanai: 2 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Finanses

Par grivnu maiņu pret eiro

Publicēts pirms gada. Izvērtē satura aktualitāti! >>

Publicitātes attēls

Latvijas Bankas un Ukrainas Nacionālās bankas sadarbības rezultātā, piesaistot AS "Industra Bank" (https://industra.finance/lv) un AS "Rietumu banka" (https://www.rietumu.com/lv/person) un ievērojot Latvijā patvērušos Ukrainas bēgļu vajadzības, tuvākajā laikā tiks sākta Ukrainas grivnu (UAH) maiņa pret eiro (EUR).

Maiņas procesu nodrošinās AS "Industra Bank" filiālēs Rīgā un četrās Latvijas pilsētās (https://industra.finance/banka/kontakti-un-rekviziti) un AS "Rietumu banka" Rīgā (https://www.rietumu.com/lv/about-bank/bank-details).

Maiņas darījumiem netiks piemērota komisijas maksa. Par precīzu maiņas sākuma datumu informācija tiks sniegta Latvijas Bankas, AS "Industra Bank" un AS "Rietumu banka" vietnēs.

Maiņas procesam noteikti šādi principi:

  • maiņa tiks veikta tikai 100, 200, 500 un 1000 grivnu nominālvērtības banknotēm;
  • stipri bojātas banknotes netiks mainītas;
  • maksimālā summa, kuru var apmainīt viens Ukrainas bēglis, ir 10 000 grivnu;
  • maiņas darījumus var veikt visi Ukrainas bēgļi, kuri reģistrēti Latvijā;
  • grivnu un eiro maiņas kursu nosaka Ukrainas Nacionālā banka (kurss tiek pārskatīts reizi nedēļā un publicēts Latvijas Bankas tīmekļvietnē bank.lv).

Visas AS "Industra Bank" un AS "Rietumu banka" apmainītās grivnas tiks tālāk pārdotas Latvijas Bankai, kas tās Ukrainas Nacionālajā bankā apmainīs pret eiro. Šajās operācijās tiks izmantots Ukrainas Nacionālās bankas noteiktais fiksētais maiņas kurss, tādējādi neviena no iesaistītajām pusēm negūs peļņu no šīm operācijām.

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI