DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
30. augustā, 2022
Lasīšanai: 3 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Labklājība
1
1

NVA atbalsts augstākās izglītības iestādēm

Publicēts pirms gada. Izvērtē satura aktualitāti! >>

Nodarbinātības valsts aģentūra (NVA) aicina augstākās izglītības iestādes - universitātes, akadēmijas, augstskolas un koledžas - pieteikties pasākuma “Darbam nepieciešamo iemaņu attīstība” īstenošanai. Augstākās izglītības iestādēm tā ir lieliska iespēja akadēmiskajā, pētnieciskajā vai administratīvajā darbā iesaistīt enerģiskus un perspektīvus palīgus - studentus vecumā līdz 29 gadiem, kuri mācās klātienē un ir reģistrējušies NVA bezdarbnieka statusā. Augstākās izglītības iestāžu pieteikumus pasākuma īstenošanai pieņem visas NVA filiāles visā Latvijā.

Studentiem, kuri piedalās pasākumā, NVA maksā stipendiju - 15 eiro dienā. Stipendijas apmēru mēnesī aprēķina atbilstoši nostrādātām dienām. Students tiek apdrošināts pret nelaimes gadījumiem, NVA apmaksā arī obligātās veselības pārbaudes, kā arī veic valsts sociālās apdrošināšanas obligātās iemaksas pensiju apdrošināšanai. NVA finansē arī studenta darba vadītāja atalgojumu. Viena studenta iesaistes ilgums pasākumā ir seši mēneši. 2021.gadā augstākās izglītības iestāžu  akadēmiskajā, pētnieciskajā vai administratīvajā darbā ar NVA atbalstu tika iesaistīti 66 studenti bezdarbnieki.

Kā pieteikties pasākuma īstenošanai?

  • 1.solis

Augstākās izglītības iestādēm jāaizpilda NVA mājaslapā pieejamais pieteikums, kuram jāpievieno arī pielikums.

  • 2.solis

Aizpildītais pieteikums ar pielikumu jāiesniedz NVA filiālē, kuras apkalpošanas teritorijā tiks īstenots pasākums.

Pieteikums pasākumam jāiesniedz NVA filiālē klātienē vai ar pasta starpniecību, vai elektroniski, parakstot dokumentu ar drošu elektronisko parakstu un nosūtot uz NVA filiāles e-pastu. Visu NVA filiāļu kontaktinformācija pieejama NVA mājaslapā.

Pieteikumus izvērtēs NVA filiāles aktīvo nodarbinātības pasākumu īstenotāju izvēles komisija un informēs pieteikumu iesniedzējus par pieņemto lēmumu.

Pasākums “Darbam nepieciešamo iemaņu attīstība” tiek īstenots Eiropas Sociālā fonda (ESF) projekta “Subsidētās darbavietas bezdarbniekiem” Nr.9.1.1.1/15/I/001 ietvaros.

Labs saturs
1
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI