DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
26. augustā, 2022
Lasīšanai: 2 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Drošība

Pabriks piedalīsies ES aizsardzības ministru neformālajā sanāksmē Prāgā

Publicēts pirms gada. Izvērtē satura aktualitāti! >>

29. un 30. augustā aizsardzības ministrs Artis Pabriks piedalīsies Eiropas Savienības aizsardzības ministru sanāksmē Prāgā, Čehijā, lai pārrunātu aktuālos aizsardzības un drošības politikas jautājumus.

Pirmajā darba sesijā, kurā piedalīsies NATO, ANO un Eiropas Parlamenta augstākās amatpersonas, aizsardzības ministri apspriedīs Krievijas iebrukuma Ukrainā globālo ietekmi uz Eiropas Savienības dalībvalstu drošību. Tāpat plānots apspriest arī Krievijas uzsāktā kara ietekmi uz Rietumbalkāniem un Āfriku, pievēršot uzmanību Eiropas Savienības iesaistei šajos reģionos.

Sanāksmē aizsardzības ministri arī pārrunās š.g. 18. maijā publicēto Eiropas Savienības aizsardzības investīciju iztrūkumu analīzi, apspriežot turpmākos soļus iztrūkumu mazināšanai, piemēram, kopīgu iepirkumu koordinēšanu aizsardzības jomā.

Ņemot vērā Krievijas nepārtraukto agresiju Ukrainā,  sanāksmē paredzēta arī darba sesija par Eiropas Savienības militāro palīdzību Ukrainai, tostarp ar Eiropas Miera mehānisma starpniecību. Sesijā attālināti piedalīsies Ukrainas aizsardzības ministrs Oleksijs Reznikovs (Oleksii Reznikov), lai iepazīstinātu ar aktuālo drošības situāciju Ukrainā un informētu par valsts bruņoto spēku vajadzībām.

Eiropas Savienības aizsardzības ministru tikšanās notiek četras reizes gadā – divas formālā un divas neformālā līmenī. Neformālās sanāksmes rīko Eiropas Savienības Padomē prezidējošā valsts, kas 2022. gada otrajā pusgadā ir Čehija. Līdz ar to šī būs pirmā Čehijas prezidentūras rīkotā šāda formāta sanāksme.

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI