DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
26. augustā, 2022
Lasīšanai: 2 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Drošība

Bruņoto spēku komandieris darba vizītē apmeklē Lietuvu

Publicēts pirms gada. Izvērtē satura aktualitāti! >>

27. un 28. augustā Nacionālo bruņoto spēku komandieris ģenerālleitnants Leonīds Kalniņš atradīsies divu dienu darba vizītē Viļņā, Lietuvā, lai ar Lietuvas bruņoto spēku komandieri ģenerālleitnantu Valdemāru Rupši (Valdemaras Rupšys) apspriestu divpusējo sadarbību aizsardzības jomā un reģionālās drošības aktuālos jautājumus, kā arī apmeklētu Lietuvas Brīvības dienai veltītos pasākumus.

Ģenerālleitnants L. Kalniņš vizītes ietvaros apmeklēs Brīvības dienai veltīto NATO militāro orķestru festivālu, kurā Zemessardzes orķestris uzstāsies ar defilē programmu un atsevišķu orķestra koncertprogrammu, kā arī piedalīsies parādē, kurā muzicēs kopā ar orķestriem no Beļģijas, ASV, Polijas, Lietuvas, Nīderlandes un Vācijas.

1993. gada 31. augusts ir datums, kad pēdējie Krievijas armijas karavīri atstāja Lietuvu, un kopš tā laika ik gadu augusta beigās Lietuvā tiek svinēta Brīvības diena.

Baltijas valstu aizsardzības sadarbības formātā Baltijas valstis uztur regulāru aizsardzības ministru un bruņoto spēku komandieru, kā arī ekspertu līmeņa dialogu par aizsardzības politiku un spēju attīstību. 

Sadarbības formātā tiek realizēti arī vairāki nozīmīgi projekti – Baltijas valstu Apvienotais štāba elements, Sauszemes spēku, Gaisa spēku un Jūras spēku sadarbība (Baltijas valstu jūras eskadra (BALTRON)), kā arī sadarbība Baltijas Aizsardzības koledžas (BALTDEFCOL) ietvaros, kurā mācās un dienesta pienākumus pilda visu trīs Baltijas valstu bruņoto spēku karavīri un civilais personāls.

Baltijas valstis pastāvīgi sadarbojas arī personāla apmācību jomā, tostarp piedaloties kopīgās militārajās mācībās.

Baltijas valstu militārās sadarbības ietvardokuments tika parakstīts 2013. gada 29. janvārī, un tajā ir noteikti Baltijas valstu militārās sadarbības formāti, to funkcijas un atbildība, organizācijas un darbības principi.

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI