DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
25. augustā, 2022
Lasīšanai: 2 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Ārlietas

Latvijas vēstniece Dace Treija-Masī iesniedz akreditācijas vēstuli Somijas prezidentam

Publicēts pirms gada. Izvērtē satura aktualitāti! >>

2022. gada 25. augustā Somijas prezidenta pilī Helsinkos Latvijas vēstniece Dace Treija-Masī iesniedza akreditācijas vēstuli Somijas Republikas prezidentam Sauli Nīnistem (Sauli Niinistö).

Sarunā ar Somijas prezidentu tika apspriesta gan abu valstu dziļā divpusējā sadarbība, gan arī Eiropas Savienības un drošības politikas aktualitātes. Vēstniece uzsvēra Latvijas un Somijas ciešās politiskās, ekonomiskās un kultūras attiecības, kā arī aktīvo sadarbību drošības un aizsardzības jomā. D. Treija-Masī apliecināja stingru Latvijas atbalstu Somijas dalībai NATO, atzīmējot, ka Latvija bija starp pirmajām valstīm, kas ratificēja Somijas un Zviedrijas iestāšanās protokolus NATO. “Somijas iestāšanās NATO stiprinās un pavērs jaunas iespējas arī Baltijas valstu un Ziemeļvalstu sadarbībai drošības jomā,” uzsvēra vēstniece.

Apspriežot Krievijas karu Ukrainā, vēstniece atzīmēja, ka Latvija turpinās sniegt atbalstu Ukrainai, gan atbalstot tās integrāciju ES, gan sniedzot finansiālu un militāru palīdzība.

Vēstniece pauda gatavību aktīvi strādāt, lai padziļinātu Latvijas un Somijas divpusējās attiecības, tādējādi veicinot arī kopējo reģiona drošību un attīstību.

Vēstniece Dace Treija-Masī amatā nomaina Kristīni Našenieci, kura vēstnieces pienākumus Somijā pildīja kopš 2018. gada.

 

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI