DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
25. augustā, 2022
Lasīšanai: 3 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Valsts pārvalde

Marija Golubeva Kijivā: Ukrainas vieta ir Eiropas Savienības dalībvalstu saimē

Publicēts pirms gada. Izvērtē satura aktualitāti! >>

Saeimas Eiropas lietu komisijas priekšsēdētāja Marija Golubeva, viesojoties Ukrainas galvaspilsētā Kijivā, uzsvēra, ka Ukrainas vieta ir Eiropas Savienības (ES) dalībvalstu saimē. M.Golubeva Kijivā kopā ar citiem parlamentārās platformas Ukrainas atbalstam U4U (“United for Ukraine”) dalībniekiem parakstīja kopīgu paziņojumu, kurā pausts stingrs atbalsts Ukrainas suverenitātei, neatkarībai, vienotībai, teritoriālajai integritātei tās starptautiski atzītajās robežās, kā arī vietai ES.

Atsaucoties uz vēsturisko lēmumu piešķirt Ukrainai ES kandidātvalsts statusu, kopīgajā paziņojumā ES parlamentu pārstāvji apņemas sniegt Ukrainai visu nepieciešamo atbalstu Eiropas Komisijas noteiktajās jomās, kas ļautu sākt iestāšanās sarunas ar Ukrainu 2023.gada pirmajā pusē un, iespējams, noslēgt tās līdz 2029.gadam. Integrācija ES ir vienīgais veids, kā nodrošināt demokrātiskas valsts panākumus postpadomju un posttotalitārajā telpā. Šāda attīstība garantētu ilgstošu mieru Eiropā, teikts paziņojumā.

Tāpat parlamentārieši pauž apņemšanos turpināt sniegt politisko, militāro, ekonomisko un humāno atbalstu Ukrainai tās cīņā pret Krievijas bruņoto agresiju. Ukrainas uzvara šajā karā ir eksistenciāli svarīga gan Ukrainai, gan visām demokrātijām pasaulē. Ukraina aizstāv eiroatlantiskās telpas drošību un stabilitāti, mūsu pašu drošību un stabilitāti, kā arī mūsu kopīgās vērtības, uzsvērts paziņojumā.

Parlamentu pārstāvji nosoda Krievijas Federācijas agresijas karu pret Ukrainu, kā arī Baltkrievijas iesaistīšanos šajā karā un pauž pārliecību, ka, lai apturētu Krievijas agresīvo uzvedību, ir jānodrošina pilnīga Ukrainas teritorijas deokupācija, zaudējumu atlīdzināšana un vainīgie jāsauc pie atbildības.

Tāpat paziņojumā pausts atbalsts Starptautiskās Krimas platformas darbam, kā arī nedalīta solidaritāte ar Ukrainas tautu.

Delegācija Kijivā sveica Ukrainu tās Neatkarības dienā un tikās ar Ukrainas parlamenta priekšsēdētāju Ruslansu Stefančuku (Ruslan Stefanchuk), Ukrainas vicepremjeri Eiropas un eiroatlantiskās integrācijas jautājumos Olgu Stefanišinu (Olga Stefanishyna) un Ukrainas ārlietu ministru Dmitro Kulebu (Dmytro Kuleba).

Parlamentārā platforma Ukrainas atbalstam U4U izveidota šī gada 22.martā pēc Eiropas Parlamenta, ES nacionālo parlamentu un Ukrainas parlamenta deputātu iniciatīvas. Tā apvieno parlamentāriešus, kuri atbalsta Ukrainas ceļu uz Eiropu.

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI