DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
22. augustā, 2022
Lasīšanai: 2 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Ārlietas

Berlīnē darbu sāk Latvijas vēstniece Vācijā Alda Vanaga

Publicēts pirms gada. Izvērtē satura aktualitāti! >>

2022. gada 22. augustā Berlīnē, Vācijas prezidenta rezidencē Belevjū pilī (Schloss Bellevue), vēstniece Alda Vanaga iesniedza akreditācijas vēstuli Vācijas Federālajam prezidentam Dr. Frankam-Valteram Šteinmeieram (Frank-Walter Steinmeier), kļūstot par jauno Latvijas Republikas ārkārtējo un pilnvaroto vēstnieci Vācijas Federatīvajā Republikā.

“Manas prioritātes jaunajā amatā būs ciešākas sadarbības veidošana drošības, ekonomikas un enerģētiskās neatkarības jomās, kas kļuvušas jo nozīmīgākas pēc Krievijas iebrukuma Ukrainā,” uzsvēra vēstniece.

Vācija ir Latvijas otrs svarīgākais importa partneris un trešais svarīgākais eksporta tirgus. Latvijas un Vācijas attiecībām raksturīga aktīva amatpersonu vizīšu apmaiņa, dinamiska ekonomiskā sadarbība, regulāri starpparlamentārie kontakti, tieša sadarbība ar federālajām zemēm, kā arī plaša sadarbība dažādu institūciju starpā. Latviju un Vāciju tradicionāli vieno ciešas saites kultūrā un izglītībā.

Darba gaitas Ārlietu ministrijā Alda Vanaga sāka 1992. gadā. Karjeras laikā vēstniece strādājusi dažādos amatos, tai skaitā bijusi  Latvijas vēstniece Dānijā un Portugālē un nerezidējošā vēstniece Brazīlijā. Vadījusi ES un koordinācijas politiku departamentu, Konsulāro departamentu un pildījusi valsts sekretāra vietnieces-administratīvās direktores pienākumus.

Alda Vanaga studējusi Latvijas Universitātes Juridiskajā fakultātē, iegūstot bakalaura un maģistra grādu. Vēstniece pārvalda vācu, angļu, franču, krievu un portugāļu valodu.

Alda Vanaga vēstnieces amatā Vācijā nomaina Ingu Skujiņu, kura ārkārtējās un pilnvarotās vēstnieces pienākumus pildīja kopš 2017. gada augusta.

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI