DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
19. augustā, 2022
Lasīšanai: 4 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Drošība

Vakar no ūdenstilpēm izcelti divi bojāgājušie

Publicēts pirms gada. Izvērtē satura aktualitāti! >>

Aizvadītajā diennaktī, laika posmā no šī gada 18.augusta plkst. 6.30 līdz 19.augusta plkst. 6.30, Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienests (VUGD) saņēma 67 izsaukumus – 26 uz ugunsgrēku dzēšanu, tajā skaitā vienu uz meža ugunsgrēku, 26 uz glābšanas darbiem, bet 15 izsaukumi bija maldinājumi.

Vakar plkst. 18.37 saņemts izsaukums uz Cēsu novada Vaives pagastu, kur dega meža zemsedze 11 500m2 platībā. Ugunsdzēsēji glābēji ar kājām devās mežā vairāk nekā kilometra dziļumā, lai atrastu degšanas vietu. Ugunsgrēka dzēšanu apgrūtināja nepieejamība ugunsgrēka vietai – notikuma vietā nebija piebraucamo ceļu, kā arī tuvākā ūdens ņemšanas vieta bija viena kilometra attālumā. Notikumā tika iesaistīts kvadricikls, kā arī situācijas novērtēšanai no gaisa tika izmantoti divi droni. Kopumā notikumā strādāja 14 ugunsdzēsēji glābēji, bija piesaistītas četras autocisternas, kā arī kvadricikls. Notikuma vietā strādāja arī septiņi Valsts meža dienesta darbinieki. Pēc vairāk kā sešu stundu darba ugunsdzēsējiem glābējiem izdevās ugunsgrēka izplatīšanos ierobežot. Šodien darbu notikuma vietā turpina Valsts meža dienests.

Latvijas mežos turpina palielināties ugunsbīstamība, tāpēc VUGD aicina cilvēkus būt īpaši uzmanīgiem. Vairums meža ugunsgrēku izceļas cilvēku neapdomīgas rīcības ar uguni dēļ - pat vismazākā dzirkstele vai nomests izsmēķis  var izraisīt meža aizdegšanos.

Plkst. 18.24 VUGD saņēma izsaukumu uz Tukuma novada Vānes pagastu, kur dega rugāju lauks 15 hektāru platībā. Deviņos vakarā šis paaugstinātas bīstamības ugunsgrēks likvidēts.

Plkst. 16.34 ugunsdzēsēji glābēji devās uz Ģenerāļa Baloža ielu Liepājā, kur no kravas automašīnas degvielas bākas notika noplūde. Notikuma vietā ugunsdzēsēji glābēji konstatēja, ka no automašīnas ir noplūdusi degviela apmēram 50 m2 platībā un noplūde turpinās. Ar absorbentu tika noklāta noplūdusī degviela, lai to savāktu, bet atlikusī degviela tika savākta speciālos traukos, jo noplūdi apturēt nebija iespējams. Ugunsdzēsēji glābēji darbu notikuma vietā noslēdza plkst. 20.31.

Neilgi pirms deviņiem vakarā ugunsdzēsēji glābēji saņēma informāciju, ka Talsu novada Rojas pagastā Rīgas jūras līča krastā ir redzamas cilvēka mantas, bet pats cilvēks nav redzams. Ugunsdzēsēji glābēji pārmeklēja ūdens akvatoriju un apmēram 20 metru attālumā no krasta atrada bojāgājušo, kuru nogādāja krastā.

Vakar Rīgā no Ķīšezera ugunsdzēsēji glābēji izcēla bojāgājušo un nodeva Valsts policijas darbiniekiem.

Šogad peldsezonā VUGD no ūdenstilpēm izcēla 44, bet gadā kopumā – 73 bojāgājušos. Turpinoties karstam un saulainam laikam, cilvēki meklē veldzi ūdentilpēs. VUGD aicina atpūtniekus un peldētājus būt prātīgiem un neriskēt, lai neapdraudētu savu veselību un dzīvību. Atpūšoties pie ūdens, nevajag riskēt, pārvērtēt savus spēkus un lietot alkoholu, kā arī nepārtraukti jāpieskata bērni.

Aizvadītajā diennaktī ugunsdzēsēji glābēji steidzās arī uz izsaukumiem, kuros dega atkritumi, divi traktori, elektrolīnijas balsts, vadi, labības rugāji, koka saknes, meža zemsedze,  piecas vieglās automašīnas, ražošanas ēkā dega produkti un kanalizācijas caurule, ogļu kaudze, papīrs, dārza mājiņa, sadzīves mantas un bez uzraudzības atstāts piededzis ēdiens.

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI