DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
18. augustā, 2022
Lasīšanai: 3 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Drošība

2022. gada 17. augusts uz valsts robežas un valsts iekšienē

Publicēts pirms gada. Izvērtē satura aktualitāti! >>

Trešdien, 17. augustā Valsts robežsardzes amatpersonas uz ārējām robežām un valsts iekšienē konstatēja 59 likumpārkāpējus.

Uz ārējām robežām konstatēti 22 robežpārkāpēji, tajā skaitā:

  • Konstatēti divi ārzemnieki ar viltotiem dokumentiem

Terehovas robežkontroles punktā konstatēts viens Moldovas pilsonis, kurš robežsargiem uzrādīja viltotu Krievijas transportlīdzekļa vadītāja apliecību, savukārt Grebņevas robežkontroles punktā konstatēts viens Ukrainas pilsonis, kurš robežsargiem uzrādīja viltotu Ukrainas transportlīdzekļa vadītāja apliecību. Par viltotu dokumentu izmantošanu uzsākts kriminālprocess. Kriminālprocesa ietvaros viltotie dokumenti izņemti.

  • Aizturēta viena meklēšanā esoša persona

Lidostas „Rīga” robežkontroles punktā konstatēts viens no Amsterdamas Latvijā ieceļojošs Latvijas pilsonis, kurš atrodas policijas meklēšanā. 1986.gadā dzimušais vīrietis aizturēts un nodots Valsts policijas amatpersonām.

  • Ieceļošana Latvijā liegta diviem ārzemniekiem

Terehovas robežkontroles punktā ieceļošana Latvijā liegta diviem Ukrainas pilsoņiem, jo ārzemniekiem nebija derīgas vīzas vai uzturēšanās atļaujas. Personas atgriezta uz izceļošanas valsti.

  • Uzturēšanās nosacījumu pārkāpumi konstatēti četriem ārzemniekiem

Grebņevas un Lidostas „Rīga”  robežkontroles punktā konstatēts viens Krievijas, viens Izraēlas, viens Kazahstānas un viens Gruzijas pilsonis, kuri bija pārkāpuši uzturēšanās nosacījumus (pārsniegts vīzā vai bezvīzu režīma noteiktais uzturēšanās laiks, nav derīgas vīzas vai uzturēšanās atļaujas ) Šengenas zonas valstīs. Lietvedība Krievijas pilsoņa administratīvā pārkāpuma lietā netika uzsākta, pārējās personas sauktas pie administratīvās atbildības.

  • Izceļošana no valsts liegta diviem Latvijas pilsoņiem

Lidostas „Rīga” robežkontroles punktā konstatēts viens uz Lielbritāniju izceļojošs Latvijas pilsonis, kura dokuments nav derīgs izceļošanai uz Lielbritāniju un viens no Latvijas izceļojošs Latvijas pilsonis, kuram nebija derīga ceļošanas dokumenta ( dokumentam beidzies derīguma termiņš). Personām liegta izceļošana no valsts.

Veicot imigrācijas kontroles pasākumus valsts iekšienē, ieceļošanas vai uzturēšanās noteikumu pārkāpumi konstatēti 13 personām – trīs Lietuvas, diviem Igaunijas, diviem Somijas, diviem Tadžikistānas, diviem Uzbekistānas un diviem Krievijas pilsoņiem.

Par pārkāpumiem transportlīdzekļu un kuģošanas līdzekļu ekspluatācijas jomā Valsts robežsardzes amatpersonas saukušas pie administratīvās atbildības vai liegušas šķērsot robežu 24 personām – septiņiem Baltkrievijas, pieciem Krievijas, četriem Lietuvas, trīs Latvijas,  vienam Polijas, vienam Rumānijas, vienam Tadžikistānas un vienam Uzbekistānas pilsonim.

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI