DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
17. augustā, 2022
Lasīšanai: 2 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Valsts pārvalde

Inese Voika un Nigēras vēstnieks pārrunā aktuālos jautājumus saistībā ar drošību un klimata pārmaiņām

Publicēts pirms gada. Izvērtē satura aktualitāti! >>

Saeimas sekretāra biedre Inese Voika trešdien, 17.augustā, iepazīšanās vizītē tiekoties ar Nigēras Republikas ārkārtējo un pilnvaroto vēstnieku Latvijas Republikā Suleimanu Isaku (Souleymane Issakou), pārrunāja jautājumus saistībā ar drošības stiprināšanu un globālajām klimata pārmaiņām, kuras Āfrikas valstis izjūt visspēcīgāk.

“Latvija izprot Nigēras bažas par drošības situāciju reģionā, ņemot vērā situāciju Nigēras kaimiņvalstī Mali. Latvija turpinās nodrošināt dalību ar saviem karavīriem Eiropas Savienības misijā,” sacīja Saeimas sekretāra biedre. I.Voika un vēstnieks izteica cerību, ka Mali atgriezīsies pie reģionālās sadarbības un nodrošinās demokrātisko attīstību, rīkojot vispārējās vēlēšanas 2024.gadā.  

Puses bija vienisprātis par Latvijas un Nigēras veiksmīgo sadarbību Apvienoto Nāciju Organizācijā, īpaši izceļot darbu Drošības padomē. Vēstnieks rosināja stiprināt arī valstu parlamentāro dialogu. I.Voika akcentēja pieaugošo Latvijas atvērtību sadarbībai ar Āfrikas valstīm, tostarp Āfrikas studentiem piedāvātās  studiju iespējas ar Eiropas Savienības programmu atbalstu.

S.Isaku mūsu valstu desmit gadus ilgo diplomātisko attiecību laikā ir pirmais Nigēras vēstnieks Latvijā. Vēstnieks rezidē Vācijas galvaspilsētā Berlīnē.

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI