DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
16. augustā, 2022
Lasīšanai: 3 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Drošība
1
1

Aizsardzības ministrija aicina iedzīvotājus iesaistīties akcijā bezpilota lidaparāta “Bayraktar” iegādei

Publicēts pirms gada. Izvērtē satura aktualitāti! >>

Aizsardzības ministrija aicina iedzīvotājus iesaistīties akcijā “Latvijas bairaktaram”, ko kampaņas iniciatori ar Aizsardzības ministrijas un Ziedot.lv atbalstu plāno iegādāties no Turcijas, lai dāvinātu Ukrainai.

 “Iedzīvotāju iniciatīva par Turcijā ražotā, augstas efektivitātes bezpilota lidaparāta “Bayraktar” iegādi Ukrainas vajadzībām ir vēl viens spēcīgs apliecinājums tam, ka Latvija turpinās atbalstīt Ukrainu, lai sekmētu tās aizsardzības spējas cīņā pret Krieviju. No Aizsardzības ministrijas puses sniegsim organizatorisko atbalstu, kopā ar Ziedot.lv koordinējot bezpilota lidaparāta iegādi un nodošanu Ukrainas armijai,” uzsver aizsardzības ministrs Artis Pabriks.

“Ar ziedojumu “Latvijas bairaktaram” ir iespēja arī mums parādīt savu atbalstu Ukrainai šajā nežēlīgajā karā, kā arī, ar ukraiņu rokām, nodot sveicienus krievu okupantiem!” tā par akciju vēsta viens no tās iniciatoriem Ralfs Eilands. Savukārt Volodimirs Birjukovs, kurš arī ir projekta vēstnesis, piebilst: “Esmu bezgala pateicīgs par visu, ko Latvija jau ir darījusi Ukrainas labā! Mēs to redzam un no sirds novērtējam. Arī šis atbalsts manai tautai ir ļoti nepieciešams. Krievu okupantiem un Vladimiram Putinam nekas neizdosies, jo spēcīgā Ukrainas armija jau ir pierādījusi, ka spēj aizstāvēt ne tikai Ukrainu, bet arī visu civilizēto, demokrātisko un, pats galvenais, brīvo pasauli!”

Lai iegādātos Turcijā ražoto kaujas bezpilota lidaparātu "Bayraktar TB2", nepieciešams savākt piecus miljonus eiro. Ziedot bezpilota lidaparāta iegādei iespējams ziedot.lv tīmekļa vietnē ziedot.lv/bairaktaram, veicot naudas pārskaitījumu uz kādu no tīmekļa vietnē norādītājiem konta numuriem ar norādi “Latvijas bairaktaram” vai zvanot uz ziedojumu tālruni 90006561 (maksa par zvanu 4,27 eiro).

 “Bayraktar TB2” ir Turcijā ražots, attālināti vadāms bezpilota kaujas lidaparāts. Latvija nav pirmā valsts, kuras iedzīvotāji nolēmuši paust savu atbalstu Ukrainai, vācot ziedojumus šim kaujas lidaparātam. Līdzīgas akcijas jau notikušas, piemēram, Polijā, Lietuvā, Norvēģijā un Kanādā.

Jau ziņots, ka Latvija ir sniegusi militāro atbalstu Ukrainai vairāk nekā 200 miljonu eiro vērtībā, šādi nodrošinot ieročus un individuālo ekipējumu, bezpilota lidaparātus, sausās pārtikas uzturdevas, munīciju, prettanku ieročus un pretgaisa raķetes “Stinger”. Tāpat Latvija Ukrainas armijai piegādājusi četrus helikopterus Mi-17 un Mi-2, kā arī sešas pašgājējhaubices “M109”.

Akcijas informatīvais video: https://www.facebook.com/watch/?v=559959249256415

Labs saturs
1
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI