DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
16. augustā, 2022
Lasīšanai: 4 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Izglītība

Skolu direktori un izglītības speciālisti 18. augustā tiksies konferencē „Līdera loma izglītībā”

Publicēts pirms gada. Izvērtē satura aktualitāti! >>

Kā katru gadu, arī šoruden, gatavojoties jaunajam mācību gadam, vispārējās un profesionālās izglītības iestāžu direktori un pašvaldības izglītības speciālisti aicināti uz izglītības konferenci, kura šogad veltīta līderiem un līderismam izglītībā. 

Izglītības konferences dalībniekus sveiks un uzrunās izglītības un zinātnes ministre Anita Muižniece. Ministre arī informēs par 2022./2023. mācību gada prioritātēm un jaunumiem izglītībā - par personāla attīstību, pedagogu piesaisti un ataudzi, par kompetenču pieejas ieviešanu un nostiprināšanu, par iekļaujošās izglītības nodrošināšanu izglītības iestādēs un citiem jautājumiem.

Valsts izglītības satura centra vadītāja L.Voroņenko informēs par pilnveidotās mācību pieejas ieviešanu, valsts pārbaudes darbiem un mācību līdzekļiem. Savukārt Izglītības kvalitātes valsts dienesta vadītāja I.Juhņēviča iepazīstinās ar aktuālo informāciju saistībā ar licencēšanu, akreditāciju un direktoru sertifikāciju, kā arī būtiskākajiem secinājumiem par izglītības kvalitāti.

Izglītības konferencē piedalās arī Ekonomiskās sadarbības un attīstības organizācijas (OECD) pārstāvis M.Kools, kurš aicinās uz sarunu par izglītības kvalitātes monitoringa nozīmi izglītības kvalitātes nodrošināšanā skolas, pašvaldības un valsts līmenī, daloties arī ar starptautiskiem labās prakses piemēriem.

Izglītības konferences otrajā daļā dalībnieki aicināti piedalīties četrās sarunu telpās:

  • IKT prasmju nozīme kvalitatīvas izglītības nodrošināšanā: sarunas telpas dalībnieki dalīsies pieredzē par skolās ieviestajiem risinājumiem, labās prakses piemēriem un izaicinājumiem un kā skolotājs var gūt labumu no prasmes izmantot digitālos risinājumus mācību procesā. Tāpat tiks pārrunāts - kādas iespējas jau nākamajā mācību gadā būs skolām un kas plānots tuvākajos mācību gados.
  • Kādas ir iespējas un izaicinājumi pilnveidotā mācību satura ieviešanai vidusskolā?:  dalībniekiem būs iespēja ieskatīties trīs stāstos, kuri aicina uz kopīgām pārdomām, lai atrastu iespējami labāko veidu pilnveidotā mācību satura ieviešanai vidusskolā.
  • Kādēļ iekļaujoša izglītība ir viena no demokrātiskas sabiedrības iezīmēm?:  sarunas mērķis ir uzklausīt trīs dažādus pieredzes stāstus un, izmantojot gadījumu analīzi, aicināt uz kopīgām pārdomām - cik iekļaujoša ir mūsu izglītības sistēma un cik demokrātiska un gatava iekļaujošai izglītībai ir mūsu sabiedrība.
  • Kā izmantot metodiskā atbalsta sistēmas iespējas kompetenču pieejas īstenošanai?: runāsim par to, kā veidot profesionālo pilnveidi skolā saistībā ar savas iestādes stratēģiskajiem mērķiem un kā pārņemt labās prakses piemērus.

Izglītības konference „Līdera loma izglītībā” notiks ceturtdien, 2022. gada 18. augustā, no plkst. 10.00 līdz 15.30 viesnīcā “Radisson Blu Latvija Conference”, Rīgā.

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI