DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
15. augustā, 2022
Lasīšanai: 3 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Ārlietas

Valsts sekretārs Andris Pelšs akreditācijas vizītē pieņem Slovēnijas un Igaunijas vēstniekus

Publicēts pirms gada. Izvērtē satura aktualitāti! >>

2022. gada 15. augustā valsts sekretārs Andris Pelšs akreditācijas vizītē pieņēma Slovēnijas Republikas ārkārtējo un pilnvaroto vēstnieku Latvijā Tomāšu Matjašecu (Tomaž Matjašec) un Igaunijas Republikas ārkārtējo un pilnvaroto vēstnieku Latvijā Ēriku Marmei (Eerik Marmei).

Sarunā ar Slovēnijas vēstnieku valsts sekretārs pauda pārliecību, ka Slovēnijas vēstniecības atvēršana Rīgā pavērs plašākas sadarbības iespējas starp abām valstīm un akcentēja ciešo divpusējo sadarbību. A. Pelšs izteica pateicību par Slovēnijas ieguldījumu Latvijas un reģiona drošības stiprināšanā, tai piedaloties NATO paplašinātās klātbūtnes kaujas grupā. 

Pārrunājot abu valstu ekonomiskās attiecības, valsts sekretārs norādīja, ka pastāv liels potenciāls sadarbības paplašināšanā tādās jomās kā mākslīgais intelekts, medicīna, kā arī pakalpojumu sektorā. Tikšanās laikā notika viedokļu apmaiņa par aktuālo drošības situāciju reģionā un situāciju Rietumbalkānos. Sarunu partneri bija vienisprātis par nepieciešamību turpināt sniegt atbalstu Ukrainai, kā arī par ES vērtībās balstītu un saskaņotu visu Rietumbalkānu valstu rīcību, īpaši attiecībā uz Krievijas karu Ukrainā.

Tikšanās laikā ar Igaunijas vēstnieku Ēriku Marmei valsts sekretārs izteica gandarījumu par Latvijas un Igaunijas ciešo un daudzveidīgo sadarbību gan divpusēji, gan daudzpusējos formātos. A. Pelšs pauda pārliecību, ka jaunais Latvijas–Igaunijas nākotnes sadarbības ziņojums, kura prezentācija plānota šā gada septembrī, kļūs par pamatu abu valstu attiecību padziļināšanai un attīstīšanai jaunos virzienos. A. Pelšs akcentēja arī Latvijas un Igaunijas Ārlietu ministriju Valodu balvas nozīmīgo lomu divpusējās sadarbības stiprināšanā, veicinot latviešu un igauņu valodas apguvi un izmantošanu.

Pārrunājot ekonomiskās attiecības, valsts sekretārs norādīja, ka pastāv liels potenciāls sadarbības paplašināšanā tādās vitāli svarīgās jomās kā enerģētika, transports un infrastruktūras projekti. Tikšanās laikā notika arī viedokļu apmaiņa par aktuālo drošības situāciju reģionā, puses bija vienisprātis par nepieciešamību turpināt un paplašināt abu valstu sniegto atbalstu Ukrainai.

Akreditācijas ceremonija pie Latvijas Valsts prezidenta Egila Levita plānota 17. augustā.

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI