DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
11. augustā, 2022
Lasīšanai: 2 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Vide

Vēl līdz 16. augustam var pieteikties enerģētiskās koksnes ražošanas konkursā

Publicēts pirms gada. Izvērtē satura aktualitāti! >>

Tuvojas piedāvājumu iesniegšanas termiņš – 16. augusts –, līdz kuram darbu veicēji var pieteikties AS "Latvijas valsts meži" (LVM) izsludinātajam konkursam enerģētiskās koksnes un kokmateriālu ražošanas pakalpojumu sniegšanai 2022.–2026. gadā, slēdzot vispārīgo vienošanos.

Pieteikumi jāiesniedz Elektroniskajā iepirkumu sistēmā (EIS) līdz 16. augusta plkst. 14.00

Konkursā aicināti pieteikties uzņēmēji, zemnieki un būvnieki, kuriem ir vismaz divi motorzāģi/krūmgrieži un vismaz viens forvarders vai lauksaimniecības traktors, kas aprīkots ar meža piekabi vai manipulatoru; harvesters vai forvarders, kuru var aprīkot ar enerģētiskās koksnes sagatavošanas darba galvu; vai arī vismaz viens kāpurķēžu ekskavators ar masu virs septiņām tonnām.

 IESNIEGT PIEDĀVĀJUMU EIS 

“Esam ieinteresēti sadarboties ar dažāda profila uzņēmējiem, arī tiem, kuri jau šobrīd ir LVM sadarbības partneri augsnes sagatavošanā un meža infrastruktūras darbos un ar ekskavatoriem sagatavo augsni pacilu veidā. Uzstādot tiem kniebējgalvas, tehnika būtu noslogota ar apauguma novākšanu periodā, kad augsne netiek gatavota,” uzsver LVM šķeldu ražošanas vadītājs Jānis Pētersons.

Enerģētiskās koksnes un kokmateriālu ražošanu veic, novācot apaugumu no meliorācijas grāvju trasēm, ceļa trasēm, lauksaimniecībā izmantojamām zemēm, izvācot pamežu pirms atjaunošanas cirtēm, kā arī izstrādājot tievu dimensiju kopšanas cirtes.

Vispārīgā vienošanās paredz pretendentu loka atlasi, uzreiz līgumi vēl netiek slēgti. Vispirms tiek izvērtēti pretendentu pieteikumi, kuriem jāatbilst minimālajām prasībām. Pirms līguma slēgšanas vispārīgās vienošanās dalībniekiem tiks nosūtīts uzaicinājums, kurā būs raksturots līguma ietvaros paredzamo darbu apjoms, izvietojums teritorijā un specifiskās prasības. Pēc tam tiks izvērtēta piedāvājumu atbilstība iepriekš noteiktajām prasībām un slēgti līgumi ar saimnieciski izdevīgākajiem piedāvājumiem.

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI