DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
10. augustā, 2022
Lasīšanai: 1 minūte
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Drošība

Bruņoto spēku komandieris apmeklēs Zemessardzes 2. Vidzemes brigādi

Publicēts pirms gada. Izvērtē satura aktualitāti! >>

Rīt, 11. augustā, Nacionālo bruņoto spēku komandieris ģenerālleitnants Leonīds Kalniņš apmeklēs Zemessardzes 25. kaujas atbalsta bataljonu un 26. kājnieku bataljonu, lai pārrunātu spēju attīstības projektu un uzdevumu izpildes gaitu.

Zemessardzes 25. kaujas atbalsta bataljons ir viena no jaunākajām profesionālā dienesta apakšvienībām Nacionālajos bruņotajos spēkos. Zemessardzes 25. kājnieku bataljons ir izvietots vairākās vietās Vidzemē: Gulbenes novada Stāmerienā izvietots bataljona štābs; prettanku un pretgaisa aizsardzības apakšvienība;  savukārt Valmierā izvietota artilērijas baterija. 25. kaujas atbalsta bataljona komandieris ir pulkvežleitnants Raivo Jaunslavietis.

Zemessardzes 26. kājnieku bataljons dibināts 1991. gada 25. septembrī kā Zemessardzes 26. Madonas bataljons, un tā komandieris ir majors Vladimirs Bistrovs.

Zemessardzes 2. Vidzemes brigādes atbildības teritorija ir Vidzeme, un tajā ietilpst brigādes štābs un 22. kaujas nodrošinājuma bataljons Valmierā, 25. kaujas atbalsta bataljons Gulbenes novada Stāmerienā, 26. kājnieku bataljons Gulbenē, 27. kājnieku bataljons Cēsīs, 31. kājnieku bataljons Alūksnē un 54. kaujas atbalsta bataljons Ogrē.

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI