DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
10. augustā, 2022
Lasīšanai: 2 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Satiksme

Diskusijā tiks meklētas atbildes uz kravu pārvadājumu attīstībai nozīmīgiem jautājumiem

Publicēts pirms gada. Izvērtē satura aktualitāti! >>

Kravu pārvadājumi ir svarīga tautsaimniecības nozare, taču tā nav tikai tās redzamākā daļa - pārvadātās tonnas, veiktie kilometri, saņemtie ieņēmumi un nomaksātie nodokļi. Tās ir arī tā saucamās ārējās izmaksas, kuras rodas, ir sarēķināmas un ar kurām mēs saskaramies pastarpināti – sastrēgumi, troksnis, negadījumi, gaisa piesārņojuma radītā ietekme uz vidi un izraisītās klimata pārmaiņas.

VAS “Latvijas dzelzceļš” meitas sabiedrības AS “LatRailNet” rīkotajā diskusijā nozares eksperti kopā meklēs atbildes uz jautājumiem:

  • Kuram par šo ietekmi būtu jāmaksā?
  • Kā panākt, lai kravu īpašnieki izvēlētos videi un sabiedrībai draudzīgu pārvadājumu veidu?
  • Vai un kā iespējams panākt ilgtspējīgus kravu pārvadājumus, kur sinerģiski līdzās pastāv un tiek kombinēts autotransports un dzelzceļš, mazinot sastrēgumus, negadījumos cietušo un bojāgājušo skaitu un saudzējot vidi?

Diskusijas dalībnieki:

Satiksmes ministrs Tālis Linkaits, AS “LatRailNet” valdes priekšsēdētāja Justīna Hudenko, Rīgas domes izpilddirektors Jānis Lange, RTU Starptautisko ekonomisko sakaru, transporta ekonomikas un loģistikas katedras vadītāja asociētā profesore Ingūna Jurgelāne-Kaldava, Latvijas Loģistikas asociācijas priekšsēdētājs Normunds Krūmiņš, Autopārvadātāju asociācijas “Latvijas auto“ valdes priekšsēdētāja padomnieks juridiskajos jautājumos Ēriks Pūle. Diskusiju vadīs Pauls Timrots.

Diskusija notiks š.g. 17.augustā plkst. 11.00 un tā būs vērojama tiešraidē vietnē LETA.lv un VAS “Latvijas dzelzceļš” Facebook lapā.

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI