DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
08. augustā, 2022
Lasīšanai: 7 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Drošība

Nedēļas nogale uz valsts robežas un iekšienē

Publicēts pirms gada. Izvērtē satura aktualitāti! >>

Piektdien, 5. augustā

Valsts robežsardzes amatpersonas uz ārējām robežām un valsts iekšienē konstatēja 37 likumpārkāpējus.

Uz ārējām robežām konstatēti 22 robežpārkāpēji, tajā skaitā:

  • Ieceļošana Latvijā liegta 10 ārzemniekiem

Terehovas, Vientuļu, Pāternieku un Lidostas „Rīga” robežkontroles punktā ieceļošana Latvijā liegta četriem Ukrainas, diviem Krievijas, vienam Moldovas, vienam Gruzijas un vienam Kazahstānas pilsonim, jo ārzemniekiem nebija derīgas vīzas vai uzturēšanās atļaujas un vienam Moldovas pilsonim, jo ārzemnieks nevarēja pamatot ieceļošanas un uzturēšanās mērķi. Personas atgrieztas uz izceļošanas valsti.

  • Uzturēšanās nosacījumu pārkāpumi konstatēti pieciem ārzemniekiem

Terehovas un Lidostas „Rīga”  robežkontroles punktā konstatēti divi Uzbekistānas, viens Ukrainas, viens Krievijas un viens Gruzijas pilsonis, kuri bija pārkāpuši uzturēšanās nosacījumus (pārsniegts vīzā vai bezvīzu režīma noteiktais uzturēšanās laiks, nav derīgas vīzas vai uzturēšanās atļaujas) Šengenas zonas valstīs. Personas sauktas pie administratīvās atbildības.

  • Izceļošana no valsts liegta diviem Latvijas pilsoņiem

Lidostas „Rīga” robežkontroles punktā konstatēti divi uz Lielbritāniju izceļojoši Latvijas pilsoņi, kuru dokumenti nav derīgi izceļošanai uz Lielbritāniju. Personām liegta izceļošana no valsts.

Veicot imigrācijas kontroles pasākumus valsts iekšienē, ieceļošanas vai uzturēšanās noteikumu pārkāpumi konstatēti divām personām – vienam Igaunijas un vienam Ukrainas pilsonim.

Par pārkāpumiem transportlīdzekļu un kuģošanas līdzekļu ekspluatācijas jomā Valsts robežsardzes amatpersonas saukušas pie administratīvās atbildības vai liegušas šķērsot robežu 13 personām – trīs Baltkrievijas, trīs Moldovas, diviem Ukrainas, vienam Latvijas, vienam Bulgārijas, vienam Kirgizstānas, vienam Tadžikistānas un vienam Ukrainas pilsonim.

Sestdien, 6. augustā

robežsardzes amatpersonas uz ārējām robežām un valsts iekšienē konstatēja 49 likumpārkāpējus.

Uz ārējām robežām konstatēti 26 robežpārkāpēji, tajā skaitā:

  • Konstatēts viens Latvijas pilsonis ar viltotiem dokumentiem

Silenes robežkontroles punktā konstatēts viens Latvijas pilsonis, kurš robežsargiem uzrādīja viltotu Lielbritānijas vadītāja apliecību. Par viltotu dokumentu izmantošanu uzsākts kriminālprocess. Kriminālprocesa ietvaros viltotais dokuments izņemts.

  • Ieceļošana Latvijā liegta deviņiem ārzemniekiem

Terehovas, Vientuļu un Grebņevas robežkontroles punktā ieceļošana Latvijā liegta trīs Krievijas un trīs Kazahstānas pilsoņiem, jo ārzemniekiem nebija derīgas vīzas vai uzturēšanās atļaujas, diviem Moldovas pilsoņiem, jo ārzemnieki nevarēja pamatot ieceļošanas un uzturēšanās mērķi un vienam Ukrainas pilsonim, jo ārzemniekam liegts ieceļot un uzturēties Šengenas zonas valstu teritorijā.  Personas atgrieztas uz izceļošanas valsti.

  • Uzturēšanās nosacījumu pārkāpumi konstatēti četriem ārzemniekiem

Terehovas un Grebņevas robežkontroles punktā konstatēti trīs Ukrainas un viens Krievijas pilsonis, kuri bija pārkāpuši uzturēšanās nosacījumus (pārsniegts vīzā noteiktais uzturēšanās laiks, nav derīgas vīzas vai uzturēšanās atļaujas) Šengenas zonas valstīs. Personas sauktas pie administratīvās atbildības.

  • Izceļošana no valsts liegta vienam Latvijas pilsonim

Pāternieku robežkontroles punktā konstatēts viens nepilngadīgs Latvijas pilsonis, kuram nebija vecāku notariāli apliecinātas piekrišanas patstāvīgi izceļošanai no valsts. Personām liegta izceļošana no valsts.

Veicot imigrācijas kontroles pasākumus valsts iekšienē, ieceļošanas vai uzturēšanās noteikumu pārkāpumi konstatēti četrām personām – trīs Lietuvas un vienam Igaunijas pilsonim.

Par pārkāpumiem transportlīdzekļu un kuģošanas līdzekļu ekspluatācijas jomā Valsts robežsardzes amatpersonas saukušas pie administratīvās atbildības vai liegušas šķērsot robežu 19 personām – četriem Krievijas, trīs Igaunijas, diviem Baltkrievijas, vienam Moldovas, vienam Ukrainas, vienam Latvijas, vienam Lietuvas, vienam Kirgizstānas, vienam Tadžikistānas, vienam Kazahstānas, vienam Polijas, vienam Rumānijas un vienam Vācijas pilsonim.

Svētdien, 7. augustā

Valsts robežsardzes amatpersonas uz ārējām robežām un valsts iekšienē konstatēja 56 likumpārkāpējus.

Uz ārējām robežām konstatēti 27 robežpārkāpēji, tajā skaitā:

  • Aizturēta viena meklēšanā esoša persona

Viļakas dienests imigrācijas kontroles laikā konstatēja vienu Latvijā ieceļojošu Latvijas pilsoni, kurš atrodas policijas meklēšanā. Persona aizturēta un nodota Valsts policijas amatpersonām.

  • Ieceļošana Latvijā liegta pieciem ārzemniekiem

Terehovas robežkontroles punktā ieceļošana Latvijā liegta vienam Ukrainas pilsonim, jo ārzemniekam nebija derīgas vīzas vai uzturēšanās atļaujas un četriem Moldovas pilsoņiem, jo ārzemnieki nevarēja pamatot ieceļošanas un uzturēšanās mērķi. Personas atgrieztas uz izceļošanas valsti.

  • Uzturēšanās nosacījumu pārkāpumi konstatēti pieciem ārzemniekiem

Terehovas, Silenes un Lidostas „Rīga” robežkontroles punktā konstatēti četri Ukrainas un viens Baltkrievijas pilsonis, kuri bija pārkāpuši uzturēšanās nosacījumus (pārsniegts vīzā vai bezvīzu režīma noteiktais uzturēšanās laiks) Šengenas zonas valstīs. Personas sauktas pie administratīvās atbildības.

  • Izceļošana no valsts liegta četriem Latvijas pilsoņiem

Lidostas „Rīga” robežkontroles punktā konstatēti trīs uz Lielbritāniju izceļojoši Latvijas pilsoņi, kuru dokumenti nav derīgi izceļošanai uz Lielbritāniju un viens Latvijas pilsonis , kuram nebija derīga ceļošanas dokumenta (dokuments nederīgs uzvārda maiņas dēļ). Personām liegta izceļošana no valsts.

Veicot imigrācijas kontroles pasākumus valsts iekšienē, ieceļošanas vai uzturēšanās noteikumu pārkāpumi konstatēti četrām personām – diviem Baltkrievijas, vienam Lietuvas un vienam Igaunijas pilsonim.

Par pārkāpumiem transportlīdzekļu un kuģošanas līdzekļu ekspluatācijas jomā Valsts robežsardzes amatpersonas saukušas pie administratīvās atbildības vai liegušas šķērsot robežu 25 personām – pieciem Krievijas, trīs Baltkrievijas, trīs Moldovas, trīs Tadžikistānas, trīs Ukrainas, diviem Lietuvas, vienam Latvijas, vienam Igaunijas, vienam Polijas, vienam Rumānijas, vienam Uzbekistānas un vienam Vācijas pilsonim.

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI