DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
02. augustā, 2022
Lasīšanai: 2 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Drošība

Aizsardzības ministrija aicina degvielas mazumtirgotājus piedalīties centralizētajā degvielas iepirkumā

Publicēts pirms gada. Izvērtē satura aktualitāti! >>

Aizsardzības ministrija aicina degvielas mazumtirgotājus piedalīties izsludinātajā centralizētajā degvielas iepirkumā “Dinamiskās iepirkumu sistēmas izveide centralizētai degvielas iegādes nodrošināšanai” valsts pārvaldes iestāžu vajadzībām.

“Ar prieku paziņoju, ka sadarbībā ar Valsts aizsardzības loģistikas un iepirkumu centru esam izsludinājuši centralizēto degvielas iepirkumu, kura mērķis ir ne tikai mazināt administratīvo slogu valsts pārvaldes iestādēm un efektivizēt valsts finanšu resursu izmantošanu, bet arī sekmēt konkurenci starp degvielas mazumtirgotājiem. Aicinu Latvijas degvielas mazumtirgotājus uz sadarbību, piedaloties izsludinātajā iepirkumā,” aicina aizsardzības ministrs Artis Pabriks.

Līdz šim katra valsts pārvaldes iestāde degvielas iegādi savām vajadzībām veica individuāli, organizējot iepirkuma procedūru, kas visbiežāk bija darbietilpīgs un laikietilpīgs process. Aizsardzības nozarei īstenojot centralizēto iepirkumu, degvielas iegādes kārtība valsts pārvaldē mainīsies.

Dinamiskā iepirkumu sistēma darbosies 36 mēnešus, kuru laikā degvielas mazumtirgotāji varēs pretendēt uz iekļaušanu šajā sistēmā. Sistēmā tiks iekļauti tikai iepirkuma kvalifikācijas prasībām atbilstoši piegādātāji.

Centralizētais degvielas iepirkums valsts pārvaldes iestāžu vajadzībām ir pilotprojekts, ko atbilstoši Valsts sekretāru sanāksmes 2018. gada 13. decembra protokola Nr.49 36.§ “Valsts pārvaldes cilvēkresursu politikas aktualitātes un atbalsta funkciju centralizācija” 7.2. un 7.3. apakšpunktā dotajam uzdevumam uzdots realizēt Aizsardzības ministrijai sadarbībā ar Valsts aizsardzības loģistikas un iepirkumu centru.

Degvielas mazumtirgotāji aicināti pieteikt dalību iepirkumā līdz 30. augustam Elektronisko iepirkumu sistēmā: www.eis.gov.lv/EKEIS/Supplier/Procurement/83884.

Valsts aizsardzības loģistikas un iepirkumu centrs veic publiskos iepirkumus Aizsardzības ministrijas, tās padotības iestāžu un Nacionālo bruņoto spēku vajadzībām, kā arī ir īstenojis centralizētos iepirkumus Covid-19 pandēmijas ierobežošanai

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI