DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
29. jūlijā, 2022
Lasīšanai: 2 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Drošība

Vizītē Latvijā ieradīsies Igaunijas aizsardzības ministrs

Publicēts pirms gada. Izvērtē satura aktualitāti! >>

Pirmdien, 1. augustā, aizsardzības ministrs Artis Pabriks tiksies ar Igaunijas aizsardzības ministru Hanno Pevkuru (Hanno Pevkur), kurš ieradīsies pirmajā vizītē Latvijā, lai pārrunātu abu valstu sadarbību aizsardzības jomā.

1. augustā plkst. 12.05. Latvijas un Igaunijas aizsardzības ministri noliks ziedus pie Oskara Kalpaka pieminekļa Rīgā.

Vizītes turpinājumā notiks abu valstu ministru tikšanās, lai apspriestu reģionālās drošības aktualitātes, NATO Madrides samita lēmumu īstenošanu un Baltijas valstu aizsardzības sadarbību.

Tāpat A. Pabriks un H. Pevkurs pārrunās Valsts aizsardzības dienesta ieviešanu Latvijā, ņemot vēra Igaunijas pieredzi obligātā militārā dienesta īstenošanā.

Nozīmīgu Igaunijas Aizsardzības spēku daļu veido rezerves vienības, kuru apmācības pamats ir 8 līdz 11 mēnešus ilgs obligātais militārais dienests. Igaunijā obligātajā militārajā dienestā katru gadu tiek iesaukti vairāk nekā 3000 valsts pilsoņu, kuri pēc tam periodiski piedalās rezervistu apmācībā, lai uzturētu militārās iemaņas un apgūtu prasmes rīkoties ar jaunu ekipējumu.

Jau ziņots, ka 30. jūnijā NATO samitā Madridē Latvija un Igaunija parakstīja nodomu vēstuli par vidējās darbības pretgaisa aizsardzības sistēmu iegādi, kas kalpos par pamatu kopīga iepirkuma līguma slēgšanai ar Igauniju, ļaujot savstarpēji koordinēt īstenojamos pasākumus, efektīvi izlietot aizsardzībai atvēlētos līdzekļus, kā arī stiprināt reģiona stabilitāti un drošību kopumā.

Latvija un Igaunija cieši sadarbojas Baltijas valstu aizsardzības sadarbības formātā, uzturot regulāru aizsardzības ministru un bruņoto spēku komandieru, kā arī ekspertu līmeņa dialogu par aizsardzības politiku un spēju attīstību. Šogad Baltijas valstu aizsardzības sadarbības formātā Igaunija ir uzņēmusies vadošās valsts lomu.  

Igaunijas aizsardzības ministrs H. Pevkurs stājās amatā šī gada 18. jūlijā.

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI