DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
27. jūlijā, 2022
Lasīšanai: 2 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Drošība

Vizītē Latvijā uzturēsies Turcijas nacionālās aizsardzības ministrs

Publicēts pirms gada. Izvērtē satura aktualitāti! >>

Rīt, 28. jūlijā, vizītē Latvijā ieradīsies Turcijas nacionālās aizsardzības ministrs Hulusi Akars (Hulusi Akar), lai pārrunātu sadarbību reģionālās drošības stiprināšanā.

Plkst. 9.45 Turcijas nacionālās aizsardzības ministrs H. Akars un aizsardzības ministrs Artis Pabriks noliks ziedus Rīgas Brāļu kapos, godinot kritušo karavīru piemiņu.

Vizītes turpinājumā Turcijas nacionālās aizsardzības ministrs H. Akars tiksies ar aizsardzības ministru A. Pabriku, lai pārrunātu NATO Madrides samita lēmumu īstenošanu un divpusējo sadarbību aizsardzības jomā.

Plkst. 15.30 abu valstu aizsardzības ministri noliks ziedus Turku kapos Cēsīs, kur 19. gadsimta otrajā pusē tika apbedīti 25 Krievu-turku karā sagūstītie karavīri.

Uzturoties Latvijā, H. Akars arī apmeklēs Nacionālo bruņoto spēku Aviācijas bāzi Lielvārdē, lai tiktos ar Gaisa spēku vadību un iepazītos ar Gaisa spēku Aviācijas bāzes attīstību.

Turcija sniedz ieguldījumu reģionālās drošības stiprināšanā, piedaloties NATO Baltijas gaisa telpas patrulēšanā.

Latvijas un Turcijas divpusējā sadarbība aizsardzības jomā notiek militārās izglītības un apmācības jomā. Aizsardzības ministrijas un Nacionālo bruņoto spēku pārstāvji ir piedalījušies NATO programmas “Partnerattiecības mieram” organizētajos kursos Ankarā, kā arī citos Turcijas militāros un civilos mācību centros notiekošos semināros un kursos.

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI