DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
26. jūlijā, 2022
Lasīšanai: 2 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Satiksme

Latvijas Pasts izdod pastmarku Latvijas un ASV diplomātisko attiecību 100.gadadienā

Publicēts pirms gada. Izvērtē satura aktualitāti! >>

Publicitātes attēls

Atzīmējot Latvijas Republikas un Amerikas Savienoto Valstu (ASV) diplomātisko attiecību 100.gadadienu, Latvijas Pasts 2022.gada 28.jūlijā izdod jaunu pastmarku un aploksni. Filatēlijas jaunumus sākotnēji varēs iegādāties lielāko pilsētu pasta nodaļās, kā arī Latvijas Pasta e-veikalā https://veikals.pasts.lv/. Pastmarkas pirmās dienas zīmogošana paredzēta 28.jūlijā pasta centrā Sakta Brīvības bulvārī 32, Rīgā, no plkst.9 līdz 18.

Jaunā pastmarka izdota 50 000 eksemplāru tirāžā. Tās nominālvērtība ir 1,98 eiro, kas  atbilst vēstuļu korespondences apmaksai svara kategorijā līdz 20 gramu uz valstīm, kas atrodas 15.grupā. Līdz ar pastmarku tiks izdota arī speciāla aploksne 800 eksemplāru tirāžā. Filatēlijas izdevumu dizaina autors ir Igaunijas mākslinieks Indreks Ilvess, kurš ilgus gadus darbojies arī pastmarku dizaina jomā un ir vairāku Latvijas, Lietuvas un Igaunijas pastmarku kopizdevumu autors, kā arī jau iepriekš veidojis dizainu atsevišķām Latvijas Pasta izdotajām pastmarkām.

ASV ir izceļams Latvijas stratēģiskais partneris un sabiedrotais, un abas valstis saista īpašas attiecības. Līdz pat Latvijas neatkarības atjaunošanai 1991.gadā ASV konsekventi realizēja Latvijas okupācijas neatzīšanas politiku, sniedza nenovērtējamu ieguldījumu Latvijas neatkarības atjaunošanā, kā arī sekmēja Latvijas integrāciju NATO un Eiropas Savienībā.

Latvijas sūtniecība Vašingtonā bija vienīgā mūsu valsts sūtniecība ārvalstīs, kas turpināja darboties visā Latvijas okupācijas laikā, turpinot pārstāvēt de iure pastāvošo Latvijas valsti, saglabājot nemainīgu Latvijas starptautiski tiesisko statusu un cīnoties par neatkarības atjaunošanu. Latvija augsti vērtē ASV ieguldījumu Eiropas drošībā, jo īpaši spēku klātbūtnes uzturēšanu Latvijā un pārējās Baltijas valstīs, kas ir būtiski svarīga jebkura iespējamā pretinieka atturēšanai.

Pastmarku un aploksni Latvijas un ASV diplomātiskajām attiecībām – 100 iespējams apskatīt te.

Nākamais filatēlijas izdevums plānots 12.augustā.

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI