DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
25. jūlijā, 2022
Lasīšanai: 2 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Valsts pārvalde

Andra Levite: Latvija ir gatava iesaistīties Ukrainas atjaunošanas procesā

Publicēts pirms gada. Izvērtē satura aktualitāti! >>

23. jūlijā Valsts prezidenta Egila Levita kundze Andra Levite devās uz Kijivu, lai piedalītos Ukrainas prezidenta Volodimira Zelenska dzīvesbiedres Olenas Zelenskas rīkotajā samitā “Ukraina un pasaule: Nākotni atjaunojam kopā” (Ukraine and the World: The Future We (Re)build Together). Samitā A. Levite apliecināja: “Latvija, no valdības līdz uzņēmējiem un pilsoniskajai sabiedrībai, ir kopā ar Ukrainu šodien, rīt un noteikti arī pēc Ukrainas uzvaras šajā brutālajā karā. Latvija ir gatava iesaistīties Ukrainas atjaunošanas procesā.”

Valsts prezidenta kundze atzinīgi novērtēja globālos centienus sākt Ukrainas atjaunošanu, jo “tie ne tikai atjaunos Ukrainas infrastruktūru un ekonomiku, bet arī kultivēs labākās zināšanas, praksi un tehnoloģijas, lai atjaunotu valsti un izveidotu modernu, eiropeisku Ukrainu”.

A. Levite samita atklāšanā norādīja, ka “vairāk nekā 50 gadus latviešu tauta cieta tās pašas sāpes, kādas šobrīd piedzīvo ukraiņi. Tāpēc Latvija bez šaubām un vilcināšanās ir sniegusi atbalstu Ukrainai visās iespējamās jomās un turpinās to darīt arī turpmāk”.

Savukārt paneļdiskusijā “Fiziskās un mentālās veselības atjaunošana” Valsts prezidenta kundze runāja par atbalstu, ko Latvija Ukrainai sniedz un vēl plāno sniegt medicīnas un humānajā jomā. A. Levite norādīja, ka kopš kara sākuma Latvija ir koncentrējusies uz medicīniskās palīdzības sniegšanu Ukrainai, lai palīdzētu nodrošināt neatliekamās vajadzības veselības aprūpes iestādēm un to ievainotajiem pacientiem, kā arī lai sniegtu emocionālās rehabilitācijas palīdzību bēgļiem. “Ukrainas tautas brūču sadziedēšana būs nevis gadu, bet gan paaudžu jautājums,” teica A. Levite.

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI