DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
22. jūlijā, 2022
Lasīšanai: 3 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Drošība

Alūksnes novadā notiks valsts aizsardzības mācības nometne

Publicēts pirms gada. Izvērtē satura aktualitāti! >>

No 25. jūlija līdz 3. augustā poligonā “Lāčusils”, Alūksnes novadā notiks Jaunsardzes centra organizētā valsts aizsardzības mācības nometnes 10. klašu skolēniem un 1. vai 2.  kursa audzēkņiem no profesionālajām izglītības iestādēm. Tiek plānots, ka šajā nometnēs piedalīsies ap 80 skolēnu.

Šogad tiek organizētas trīs valsts aizsardzības mācības nometnes, no kurām divas tika aizvadītās jūnija sākumā.

Līdzīgi kā aizvadītajās nometnēs, dalībniekiem būs iespēja pilnveidot un nostiprināt praktiskas iemaņas, kuras apgūtas mācību gada laikā valsts aizsardzībās mācības nodarbībās. Skolēni padziļināti apgūs lauka kaujas un šaušanas iemaņas, kā arī piedalīsies ierindas mācības un daudzās citās aizraujošās nodarbībās.

Vakaros, pēc nodarbībām, norisināsies saliedēšanās pasākumi un dažādas izglītojošas aktivitātes, kuru mērķis ir padziļināt zināšanas par Latvijas vēsturi.

29. jūlijā dalībnieki dosies ekskursijā, izzinot nozīmīgas vietas Alūksnes apkaimē. 

1. augustā tiek plānots organizēt Iekšlietu ministrijas displejus, kuros sevi prezentēs Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienests, Valsts policijas pārstāvji un Robežsardze, tādejādi VAM izglītojamiem būs iespēja uzdot sev interesējošus jautājumus minēto iekšlietu struktūrvienību darbiniekiem, kā arī uzzināt par interesantām karjeras iespējām.

Jau ziņots, valsts aizsardzības mācība tiek īstenota gan kā mācību priekšmets vispārizglītojošās un profesionālās vidējās izglītības iestādēs mācību gada ietvaros, gan kā interešu izglītība jeb brīvprātīga dalība vasaras nometnēs. Galvenais šī mācību priekšmeta izvirzītais mērķis ir veicināt pilsonisko apziņu un patriotismu, kā arī sniegt iespēju apgūt militārās pamatiemaņas un prasmes, veidojot pilsoniski atbildīgus un Latvijai lojālus pilsoņus, kas ir vitāli svarīgi visaptverošas valsts aizsardzības kontekstā.

Šobrīd valsts aizsardzības mācība tiek īstenota 97 skolās Latvijā, un to apgūst 5359 skolēni. Sākot ar 2024. gadu, valsts aizsardzības mācību plānots ieviest visās valsts vidējās izglītības iestādēs kā obligātu mācību priekšmetu.

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI