DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
21. jūlijā, 2022
Lasīšanai: 2 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Ārlietas

E. Rinkēvičs: Latvija sniedz aktīvu pienesumu ANO darbakārtībā

Publicēts pirms gada. Izvērtē satura aktualitāti! >>

2022. gada 21. jūlijā ārlietu ministrs Edgars Rinkēvičs tikās ar Apvienoto Nāciju Organizācijas (ANO) Ģenerālās asamblejas 76. sesijas prezidentu un Maldīvijas ārlietu ministru Abdullu Šahidu (Abdulla Shahid) un pārrunāja Latvijas aktīvo ieguldījumu ANO darbakārtībā un Krievijas kara Ukrainā starptautisko ietekmi. Apspriežot Latvijas un ANO struktūru atbalstu Ukrainai un tās cilvēkiem, tika uzsvērta nepieciešamība aktīvākai ANO iesaistei Krievijas militārās agresijas pret Ukrainu pārtraukšanā un Krievijas saukšanā pie atbildības.

E. Rinkēvičs novērtēja A. Šahida prezidentūras ANO Ģenerālajā asamblejā veltīto uzmanību ģeopolitiskajiem izaicinājumiem, Covid-19 pandēmijas seku mazināšanai, ilgtspējīgas attīstības un dzimumu līdztiesības jautājumiem.

Tikšanās laikā sarunu partneri pārrunāja iespējas attīstīt Latvijas un Maldīvijas divpusējās attiecības.

Vizītes laikā ANO Ģenerālās asamblejas prezidentam paredzētas tikšanās ar Latvijas augstākajām amatpersonām, Rīgas domes priekšsēdētāju, kā arī Ukrainas bēgļu centra un Rīgas Tehniskās universitātes apmeklējums. 22. jūlijā A. Šahids piedalīsies Latvijas Ārpolitikas institūta, Ārlietu ministrijas un Latvijas Nacionālās bibliotēkas kopīgi organizētā apaļā galda diskusijā par ilgtspējīgas attīstības mērķu sasniegšanu globālo ģeopolitisko izaicinājumu laikā. 

Informācijai

Šī ir pirmā ANO Ģenerālās asamblejas prezidenta vizīte Latvijā. Ģenerālajā asamblejā kā galvenajā ANO lēmējinstitūcijā ir pārstāvētas visas 193 ANO dalībvalstis. Asamblejas sesijas ik gadu sākas septembrī un ilgst gadu. Sesijas sākumā Ģenerālā asambleja ievēl jaunu prezidentu reģionu rotācijas kārtībā. Pārstāvot Āzijas valstu reģionu, A. Šahids kļuva par 76. sesijas prezidentu 2021. gada septembrī un pildīs šo funkciju līdz šī gada septembrim. A. Šahids tika atkārtoti iecelts Maldīvijas ārlietu ministra amatā 2018. gadā.

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI