DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
19. jūlijā, 2022
Lasīšanai: 3 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Izglītība

Studijām Latvijas Kultūras akadēmijā saņemti 776 pieteikumi

Publicēts pirms gada. Izvērtē satura aktualitāti! >>

Publicitātes foto

2022. gada 18. jūlijā noslēdzās pieteikšanās bakalaura un maģistra līmeņa studijām Latvijas Kultūras akadēmijā (LKA), šajā gadā studijām saņemti 776 pieteikumi. Bakalaura studijām saņemti 688 reflektantu pieteikumi, maģistra – 88. Vērtējot pēdējo pāris gadu reflektantu statistiku, novērojams, ka joprojām studijām LKA piesakās stabili augsts reflektantu skaits.

Bakalaura studiju līmenī lielākā reflektantu interese bijusi par LKA un Rīgas Tehniskās universitātes (RTU) kopīgo bakalaura studiju programmu “Radošās industrijas” (231 pieteikums), liela reflektantu interese bija arī par LKA bakalaura studiju programmas “Mākslas” apakšprogrammu “Starpkultūru sakari” (184), kur šajā gadā tika piedāvātas tādas specializācijas kā Latvija – Spānija, Latvija – Francija / Kanāda. Studijām apakšprogrammā “Kultūras un mākslu studijas” saņemti 152 pieteikumi, savukārt, apakšprogrammā “Drāmas un teksta studijas” pieteikušies 42 reflektanti.

8. jūlijā noslēdzās pieteikšanās akadēmiskajā bakalaura studiju programmā “Audiovizuālā māksla” un maģistra studiju programmām. Studijām bakalaura studiju programmā “Audiovizuālā māksla” pieteicās un iestājpārbaudījumus kārtoja 79 reflektanti.

Savukārt maģistra studiju līmenī lielākā reflektantu interese šajā gadā bija par akadēmisko maģistra studiju programmu “Audiovizuālā un skatuves māksla” (45 pieteikumi) un akadēmiskās maģistra studiju programmas “Mākslas” apakšprogrammu “Kultūras menedžments” (22 pieteikumi). Studijām starptautiskajās maģistra studiju programmās  “Radošās industrijas un izaugsmes menedžments” (kopīga programma ar RTU) un “Kultūras mantojuma pārvaldība un komunikācija” saņemts 21 pieteikums.

Līdz 26. augustam LKA pagarina pieteikšanos maģistra studijām, piedāvājot pieteikties vakantajām budžeta un maksas studiju vietām LKA un RTU kopīgajā akadēmiskajā maģistra studiju programmā “Radošās industrijas un izaugsmes menedžments” (“Creative Industries and Growth Management”, studijas angļu valodā), kā arī maksas studiju vietām LKA akadēmiskajā maģistra studiju programmā “Kultūras mantojuma pārvaldība un komunikācija” un LKA akadēmiskās maģistra studiju programmas “Mākslas” apakšprogrammā “Kultūras menedžments”.

No 22. līdz 26. augustam LKA norisināsies pieteikšanās studijām akadēmiskajā doktora studiju programmā “Mākslas” (specializācija – Kultūras teorija) un profesionālās doktora studiju programmas “Mākslas” apakšprogrammā “Audiovizuālā māksla, teātris un laikmetīgā deja” (kopīga programma ar Latvijas Mākslas akadēmiju un Jāzepa Vītola Latvijas Mūzikas akadēmiju). Vairāk informācijas: https://lka.edu.lv/lv/gribu-studet-akademija/studijas/doktora-studijas/.

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI