DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
15. jūlijā, 2022
Lasīšanai: 3 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Pašvaldības

VARAM sniegs atbalstu pašvaldībām publisko teritoriju apgaismojuma infrastruktūras uzlabošanai

Publicēts pirms gada. Izvērtē satura aktualitāti! >>

2022.gada 15.jūlijs - Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrija (VARAM) sniegs atbalstu pašvaldībām publisko teritoriju apgaismojuma infrastruktūras energoefektivitātes uzlabošanai, tādējādi samazinot siltumnīcefekta gāzu (SEG) emisijas, izmantojot tādas tehnoloģijas un videi draudzīgus paņēmienus, kas ļauj samazināt esošo elektroenerģijas patēriņu.

Ņemot vērā šobrīd augstās energoresursu un elektroenerģijas cenas, kas ietekmē arīdzan pašvaldību izmaksas par publisko teritoriju apgaismojuma nodrošināšanu, VARAM organizēs projektu iesniegumu konkursu, kurā varēs piedalīties Latvijas Republikas pašvaldības, to iestādes un pašvaldību kapitālsabiedrības.

VARAM valsts sekretāra vietnieks klimata politikas jautājumos Dagnis Dubrovskis: "Ir nepieciešams īstenot dažādas ar SEG emisiju samazināšanu saistītas aktivitātes, kas nodrošina energoefektivitātes uzlabošanu pilsētvidē, samazinot patērēto elektroenerģiju un energoresursus, tādējādi ietaupītos līdzekļus novirzot citām iniciatīvām. Šī ir arī iespēja pašvaldībām savā teritorijā izmantot viedus risinājumus, kas ļauj attīstīt publisko infrastruktūru mūsdienīgā un videi draudzīgā virzienā."

Konkursa ietvaros pieejamais finansējums ir 10 000 000 eiro no Emisijas kvotu izsolīšanas instrumenta (EKII). Vienam projektam pieejamais minimālais finansējuma apjoms būs 100 000 eiro, savukārt maksimālais finansējuma apmērs – 500 000 eiro. Maksimāli pieļaujamais finanšu instrumenta atbalsts nepārsniegs 70%.

Konkursa ietvaros varēs iesniegt ne vairāk kā trīs projekta iesniegumus par attiecīgās administratīvās teritorijas dažādām apdzīvotām vietām. Projektu īstenošanas termiņš ir divi gadi.

VARAM jau līdz šim ir sniegusi atbalstu pašvaldībām publisko teritoriju apgaismojuma infrastruktūras uzlabošanai, realizējot 89 projektus Klimata pārmaiņu finanšu instrumenta ietvaros laika posmā no 2011.gada līdz 2015.gadam un EKII ietvaros 2018. gadā, noslēdzot 21 projekta līgumu. Piešķirot finansējumu energoefektivitātes pasākumu īstenošanai publisko teritoriju apgaismojuma infrastruktūrā un viedo pilsētvides tehnoloģiju ieviešanai, kas sniedz gan tiešus SEG emisiju samazinājumus, gan arī netiešos SEG emisiju samazinājumus. 

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI