DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
13. jūlijā, 2022
Lasīšanai: 3 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Pašvaldības

Rīgā izstrādās jaunas mājokļu politikas pamatnostādnes

Publicēts pirms gada. Izvērtē satura aktualitāti! >>

Lai veicinātu daudzveidīgu un kvalitatīvu mājokļu pieejamību Rīgā, pašvaldība līdz nākamā gada beigām izstrādās jaunas mājokļu politikas pamatnostādnes. To paredz otrdien, 12. jūlijā, Rīgas domes Mājokļu un vides komitejā atbalstītais lēmumprojekts.

Sagatavojot pamatnostādnes, tiks veikta esošās situācijas izpēte, izvērtējot esošos plānošanas dokumentus, analizējot tendences, identificējot mājokļu politikas risināmās problēmas un nosakot riskus, ja problēmas netiek risinātas, tajā skaitā apzinot mājokļu pieprasījumu gan pēc sociālajiem, gan pašvaldības īres dzīvokļiem Rīgas pašvaldībā un izvērtējot esošā dzīvojamā fonda atbilstību pieprasījumam.

Pamatnostādnēs būs jāsagatavo priekšlikumi mājokļu pieejamības veicināšanai, tajā skaitā priekšlikumi mājokļu sektora noturībai pret ekonomikas svārstībām un priekšlikumi pašvaldības dzīvojamā fonda un pieejamu mājokļu teritoriālajam pārklājumam, lai novērstu sociālo noslāņošanos.

Tāpat pamatnostādnēs tiks plānota kompleksa dzīvojamā fonda atjaunošana, jaunu mājokļu attīstība un mājokļu jomas pārvaldība, tajā skaitā potenciālā sadarbība ar privāto un nevalstisko sektoru, valsti un Eiropas Savienības  institūcijām, sniedzot priekšlikumus sadarbības veidiem mājokļu jomas attīstībai. Pamatnostādnēs arī jāparedz, kā notiks sadarbība ar pašvaldības un valsts struktūrvienībām, kā arī jāizveido pamatnostādņu izstrādes darba grupa.

Pamatnostādņu izstrādes gaitā būs jānodrošina mērķa grupu vajadzību analīze, veicot fokusa grupu intervijas ar pašvaldības institūciju darbiniekiem, jomas ekspertiem, apkaimju iedzīvotāju nevalstiskajām organizācijām,  nekustamo īpašumu attīstītājiem un dzīvojamo māju pārvaldniekiem. Tāpat arī jāveic sabiedrības informēšana par pamatnostādņu izstrāde un publiskā apspriešana.

Galīgais lēmums par pamatnostādņu izstrādi vēl būs jāpieņem Rīgas domes sēdē.

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI