DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
12. jūlijā, 2022
Lasīšanai: 2 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Valsts pārvalde

Valsts prezidents: zinātne ir Latvijas izaugsmes pamats

Publicēts pirms gada. Izvērtē satura aktualitāti! >>

FOTO: Ilmārs Znotiņš, Valsts prezidenta kanceleja

12. Valsts prezidents Egils Levits apmeklēja Elektronikas un datorzinātņu institūtu (EDI) un tikās ar tā vadību, darbiniekiem, kā arī iepazinās ar zinātnieku darbu. “Elektronikas un datorzinātņu institūts veic pasaules līmeņa pētniecību tehnoloģiju jomā, ir vadošā institūcija inženierzinātnē un tehnoloģijās Latvijā, kas ļoti augstā līmenī darbojas arī Eiropas Savienības projektos,” atzīmēja Valsts prezidents.

E. Levits augstu novērtēja institūta panākumus infrastruktūras un aprīkojuma pilnveidošanā, aktīvajā sadarbībā ar vairāk nekā 300 starptautiskajiem partneriem, kā arī tā iespaidīgo Latvijai piesaistīto Eiropas pētniecības programmu finansējumu un komercializēto tehnoloģiju skaitu. Valsts prezidents uzsvēra, ka “jaunas tehnoloģijas un inovācijas ir ekonomiskās izaugsmes un jaunu darba vietu radīšanas pamats, kas palīdz veidot pārtikušu un modernu Latviju.”

Valsts prezidents kopā ar EDI direktoru, zinātniskās padomes, laboratoriju un zinātnisko grupu vadītājiem pārrunāja to, kā efektīvi izmantot Latvijas ierobežoto zinātnes finansējumu un kā organizēt tā administrēšanu, līdztekus attīstot zinātnes potenciālu Latvijā. Tāpat E. Levits ieklausījās nozares problēmjautājumos un sniedza ieteikumus efektīvākai starpinstitūtu sadarbībai nākotnē. Valsts prezidents norādīja, ka zinātnei Latvijā ir nepieciešams politiskais atbalsts, lai nozare varētu ne tikai izdzīvot, bet arī sniegt nozīmīgu pienesumu tautsaimniecībai.

EDI zinātnieki iepazīstināja Valsts prezidentu ar aktuālajiem projektiem attēlu apstrādē un mākslīgā intelekta pielietošanā, taimeru un ultra skaņas tehnoloģijās, biometrijas sistēmās, valkājamajās ierīcēs, tālizpētes un radaru tehnoloģijās, robotikā, u.c. Apmeklējuma laikā Valsts prezidentam bija iespēja iepazīties ar EDI pašbraucošo automašīnu.

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI