DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
11. jūlijā, 2022
Lasīšanai: 2 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Valsts pārvalde

Valsts prezidents: Latvijas valdībai ir jāpieņem drosmīgi un tālredzīgi lēmumi attiecībā uz enerģētikas politiku

Publicēts pirms gada. Izvērtē satura aktualitāti! >>

11. jūlijā Valsts prezidents Egils Levits tikās ar Latvijas Bankas prezidentu Mārtiņu Kazāku, lai pārrunātu tautsaimniecības rādītājus un to prognozes, kā arī valsts attīstības jautājumus. Valsts prezidents E. Levits un Latvijas Bankas prezidents M. Kazāks bija vienisprātis, ka attiecībā uz enerģētikas politiku Latvijas valdībai ir jāpieņem drosmīgi un tālredzīgi lēmumi.

Sarunas laikā E. Levits un M. Kazāks uzsvēra, ka Latvijas ekonomikā šobrīd ir būtiski nepieciešamas strukturālas, paliekošas un tālredzīgas pārmaiņas par to, kādu enerģiju izmantosim nākotnē. “Paturot prātā nacionālās intereses, enerģētikas jautājumos Latvijai ir jādomā reģionāli,” norādīja Valsts prezidents Egils Levits. Savukārt M. Kazāks vērsa uzmanību, ka publiskās diskusijās par energoresursu izmantošanu šobrīd uzmanība jāpievērš ne tikai jaudu palielināšanai, bet jārisina energoefektivitātes un ar to saistīti jautājumi. “Ja uzstādīsim visas iespējamās jaudas ar pašreizējo neefektivitāti, tad rezultātā pārmaksāsim,” norādīja M. Kazāks. Valsts prezidents piekrita šim apgalvojumam, norādot uz nepieciešamību izvērtēt tiesiskos un administratīvos aspektus, kas atvieglotu daudzdzīvokļu ēku siltināšanas procesu un ēku sertificēšanas jautājumus.

Ņemot vērā cenu pieaugumu, īpaši energoresursiem, E. Levits un M. Kazāks izteica atbalstu valdības plānotajiem mērķētiem sociālajiem atbalsta principiem iedzīvotājiem. Pēc abu amatpersonu domām, valdībai būtu pēc iespējas laicīgāk, krietni pirms nākamās apkures sezonas sākuma, jāinformē iedzīvotāji par atbalsta saņemšanas tehnisko pusi. Vienlaicīgi jāturpina pilnveidot tautsaimniecības strukturālās izmaiņas, tai skaitā risinot prasmju un digitalizācijas jautājumus, lai celtu valsts un iedzīvotāju labklājību.

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI