DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
08. jūlijā, 2022
Lasīšanai: 2 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Valsts pārvalde

I.Lībiņa-Egnere: katrs Latvijā dienējošais Spānijas karavīrs ir atbalsts Baltijas drošībai

Publicēts pirms gada. Izvērtē satura aktualitāti! >>

“Mēs pateicamies par jūsu sniegto atbalstu Latvijas un Baltijas drošībai. Katrs Spānijas karavīrs, kurš dienē plecu pie pleca ar latviešu un citiem NATO karavīriem šeit, Latvijā, ir jūsu valsts vēstnesis,” sacīja Saeimas priekšsēdētājas biedre Inese Lībiņa-Egnere, piektdien, 8.jūlijā, tiekoties ar Spānijas Karalistes Deputātu kongresa prezidenti Meričelu Batetu Lamanju (Meritxell Batet Lamaña) un viņas vadīto augsta līmeņa delegāciju.

I.Lībiņa-Egnere akcentēja, ka Spānija jau kopš Krievijas iebrukuma Ukrainā 2014.gadā ir demonstrējusi priekšzīmīgu piemēru Eiropas un transatlantiskajai solidaritātei. “Pateicamies Spānijai par nesen organizēto NATO samitu Madridē, šajā samitā pieņemti Latvijai, Baltijai un visam NATO austrumu flangam vēsturiski nozīmīgi lēmumi,” sacīja Saeimas priekšsēdētājas biedre.

Pārspriežot valstu diplomātiskās attiecības, I.Lībiņa-Egnere atzīmēja, ka mūsu sadarbības saitēm ir ilga vēsture, un jo sevišķi pēdējās desmitgadēs abu valstu attiecības ir bijušas ļoti raženas.

Tikšanās laikā pārrunātas arī parlamentārās sadarbības perspektīvas, atbalsta sniegšana Ukrainai cīņā ar Krievijas agresiju, enerģētiskās neatkarības jautājumi, dezinformācijas apkarošana un citas aktualitātes.

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI