DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
05. jūlijā, 2022
Lasīšanai: 3 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Veselība

Kopīgi strādās pie jaunas Digitālās veselības jeb veselības aprūpes digitālo risinājumu pilnveides

Publicēts pirms gada. Izvērtē satura aktualitāti! >>

Lai uzlabotu veselības aprūpes pakalpojumu kvalitāti, pieejamību un ērtumu, Veselības ministrija sadarbībā ar veselības aprūpes nozares profesionālajām organizācijām, vadošajām ārstniecības iestāžu un pacientu organizācijām, kā arī IT jomas uzņēmumu organizācijām apņēmusies kopīgi strādāt pie jaunas Digitālās veselības. Tās  mērķis ir ar modernu risinājumu palīdzību padarīt pacientiem ārstniecību un aprūpi pieejamāku, kā arī atvieglot ārstu, māsu un citu ārstniecības personu darbu.

"Veselības aprūpes digitalizācija līdz šim Latvijā bijusi smagnēja, centralizēta, pacientiem un ārstiem nedraudzīga. Ar nozari esam vienojušies par pilnīgi citu pieeju, par jaunās paaudzes Digitālo veselību, kas būtu lietotājiem ērta un atbilstu labākajai pasaules praksei. Tā palīdzētu mūsu veselības aprūpei kļūt pieejamākai, kvalitatīvākai un daudz modernākai,” saka veselības ministrs Daniels Pavļuts.

Kopīgo apņemšanos paredzēts apstiprināt 7.jūlijā jeb Digitālās veselības dienā ar sadarbības memoranda parakstīšanu. Memorands paredz tā parakstītājiem sadarboties un iesaistīties uz pacientiem un lietotājiem orientētas, atvērtas digitālās veselības ekosistēmas izveidē, attīstot jomas organizatorisko pārvaldību, finansējuma pieejamību un investīciju regulējumu, tehnoloģisko infrastruktūru un pakalpojumus, kā arī attīstīt digitālās prasmes.

Rezultātā pacientiem un ārstniecības personālam tiks nodrošināta ērta un droša digitālo pakalpojumu lietošana, pielāgojoties lietotāja vajadzībām. Sagaidāms, ka ārstniecības personām būs pieejami pacientu izmeklējumi un citi dati savstarpēji integrētās sistēmās, kas būtiski ārstniecības procesa uzlabošanai, savukārt pacientiem – mūsdienīgi pakalpojumi un vieglāka piekļuve medicīnas speciālistiem.

Sadarbības memorandu, kas ietver iepriekšminētās apņemšanās ceturtdien, 7.jūlijā parakstīs Veselības ministrija, Nacionālais veselības dienests, Veselības aprūpes darba devēju asociācija, Latvijas Reto slimību alianse, Latvijas Ārstu biedrība, Latvijas jauno ārstu asociācija, Latvijas Lauku ģimenes ārstu asociācija, Latvijas Lielo slimnīcu asociācija, Amerikas Tirdzniecības palāta Latvijā, Digitālās veselības biedrība, Latvijas Jaunuzņēmumu asociācija “Startin.Lv”, Latvijas Informācijas un Komunikācijas tehnoloģijas asociācija, Rīgas Stradiņa universitāte un Latvijas Informācijas tehnoloģiju klasteris. Memorads būs atvērts un pieejams parakstīšanai arī pēc Digitālās veselības dienas.

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI