DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
04. jūlijā, 2022
Lasīšanai: 6 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Drošība

Nedēļas nogale uz valsts robežas un iekšienē

Publicēts pirms gada. Izvērtē satura aktualitāti! >>

Piektdien, 1. jūlijā

Valsts robežsardzes amatpersonas uz ārējām robežām un valsts iekšienē konstatēja 53 likumpārkāpējus.

Uz ārējām robežām konstatēti 20 robežpārkāpēji, tajā skaitā:

  • Ieceļošana Latvijā liegta pieciem ārzemniekiem

Vientuļu, Silenes un Lidostas „Rīga”  robežkontroles punktā ieceļošana Latvijā liegta vienam Baltkrievijas, vienam Ukrainas un vienam Lielbritānijas pilsonim, jo ārzemniekiem nebija derīgas vīzas vai uzturēšanās atļaujas, vienam Ukrainas un vienam Tadžikistānas pilsonim, jo ārzemniekiem liegts ieceļot un uzturēties Šengenas zonas valstu teritorijā. Personas atgriezta uz izceļošanas valsti.

  • Uzturēšanās nosacījumu pārkāpumi konstatēti deviņiem ārzemniekiem

Grebņevas, Terehovas, Silenes un Lidostas „Rīga”  robežkontroles punktā konstatēti trīs Uzbekistānas, divi Ukrainas, divi Gruzijas,  viens Baltkrievijas un viens ASV pilsonis, kuri bija pārkāpuši uzturēšanās nosacījumus (pārsniegts vīzā vai bezvīzu režīma  noteiktais uzturēšanās laiks, nav derīgas vīzas vai uzturēšanās atļaujas) Šengenas zonas valstīs. Lietvedība viena Ukrainas un viena Gruzijas pilsoņa administratīvā pārkāpuma lietās netika uzsākta, pārējās personas sauktas pie administratīvās atbildības.

  • Izceļošana no valsts liegta vienam Latvijas pilsonim

Lidostas „Rīga” robežkontroles punktā konstatēts viens uz Lielbritāniju izceļojošs Latvijas pilsonis, kura dokuments nav derīgs izceļošanai uz Lielbritāniju. Personai liegta izceļošana no valsts.

Veicot imigrācijas kontroles pasākumus valsts iekšienē, ieceļošanas vai uzturēšanās noteikumu pārkāpumi konstatēti septiņām personām – trīs Lietuvas, diviem Igaunijas, vienam Gvinejas un vienam Moldovas pilsonim.

Par pārkāpumiem transportlīdzekļu un kuģošanas līdzekļu ekspluatācijas jomā Valsts robežsardzes amatpersonas saukušas pie administratīvās atbildības vai liegušas šķērsot robežu 25 personām – astoņiem Baltkrievijas, septiņiem Latvijas, sešiem Krievijas, vienam Ukrainas, vienam Igaunijas, vienam Kirgizstānas un vienam Vācijas pilsonim.

Sestdien, 2. jūlijā

Valsts robežsardzes amatpersonas uz ārējām robežām un valsts iekšienē konstatēja 54 likumpārkāpējus.

Uz ārējām robežām konstatēti 19 robežpārkāpēji, tajā skaitā:

  • Konstatēts viens ārzemnieks ar viltotiem dokumentiem

Ventspils ostā konstatēts viens Afganistānas pilsonis, kurš robežsargiem uzrādīja viltotu Slovākijas identifikācijas karti.  Par viltotu dokumentu izmantošanu uzsākts kriminālprocess. Kriminālprocesa ietvaros viltotais dokuments izņemts.

  • Ieceļošana Latvijā liegta astoņiem ārzemniekiem

Vientuļu, Terehovas, Silenes un Grebņevas robežkontroles punktā ieceļošana Latvijā liegta četriem Izraēlas un vienam Lielbritānijas pilsonim, jo ārzemniekiem nebija derīgu ceļošanas dokumentu un vienam Baltkrievijas, vienam Krievijas un vienam Lielbritānijas pilsonim, jo ārzemniekiem nebija derīgas vīzas vai uzturēšanās atļaujas. Personas atgriezta uz izceļošanas valsti.

  • Uzturēšanās nosacījumu pārkāpumi konstatēti trīs ārzemniekiem

Terehovas, Silenes un Pāternieku robežkontroles punktā konstatēti divi Krievijas un viens Ukrainas pilsonis, kuri bija pārkāpuši uzturēšanās nosacījumus (pārsniegts vīzā noteiktais uzturēšanās laiks, nav derīgas vīzas vai uzturēšanās atļaujas) Šengenas zonas valstīs. Personas sauktas pie administratīvās atbildības.

  • Izceļošana no valsts liegta vienam Latvijas pilsonim

Pāternieku robežkontroles punktā konstatēts viens Latvijas pilsonis, kura dokuments nav derīgs izceļošanai uz Baltkrieviju. Personai liegta izceļošana no valsts.

Veicot imigrācijas kontroles pasākumus valsts iekšienē, ieceļošanas vai uzturēšanās noteikumu pārkāpumi konstatēti astoņām personām – pieciem Igaunijas un trīs Lietuvas pilsoņiem.

Par pārkāpumiem transportlīdzekļu un kuģošanas līdzekļu ekspluatācijas jomā Valsts robežsardzes amatpersonas saukušas pie administratīvās atbildības vai liegušas šķērsot robežu 26 personām – astoņiem Baltkrievijas, septiņiem Krievijas, diviem Lietuvas, diviem Kirgizstānas, diviem Moldovas, diviem Vācijas, vienam Latvijas, vienam Izraēlas un vienam Tadžikistānas pilsonim.

Svētdien, 3. jūlijā

Valsts robežsardzes amatpersonas uz ārējām robežām un valsts iekšienē konstatēts 51 likumpārkāpējs.

Uz ārējām robežām konstatēti 20 robežpārkāpēji, tajā skaitā:

  • Ieceļošana Latvijā liegta pieciem ārzemniekiem

Pāternieku robežkontroles punktā ieceļošana Latvijā liegta vienam Moldovas pilsonim, jo ārzemniekam nebija derīga ceļošanas dokumenta. Persona atgriezta uz izceļošanas valsti.

  • Uzturēšanās nosacījumu pārkāpumi konstatēti 11 ārzemniekiem

Grebņevas, Terehovas un Silenes robežkontroles punktā konstatēti četri  Baltkrievijas, četri Ukrainas, viens Moldovas, viens Krievijas  un viens Kazahstānas pilsonis, kuri bija pārkāpuši uzturēšanās nosacījumus (pārsniegts vīzā vai bezvīzu režīma  noteiktais uzturēšanās laiks, nav derīgas vīzas vai uzturēšanās atļaujas) Šengenas zonas valstīs. Lietvedība viena Baltkrievijas un Krievijas pilsoņa administratīvā pārkāpuma lietās netika uzsākta, pārējās personas sauktas pie administratīvās atbildības.

  • Izceļošana no valsts liegta trīs Latvijas pilsoņiem

Lidostas „Rīga” robežkontroles punktā konstatēti divi uz Lielbritāniju izceļojoši Latvijas pilsoņi, kuru dokumenti nav derīgi izceļošanai uz Lielbritāniju un viens Latvijas pilsonis, kuram nebija derīga ceļošanas dokumenta (dokuments nederīgs uzvārda maiņas dēļ) . Personām liegta izceļošana no valsts.

Veicot imigrācijas kontroles pasākumus valsts iekšienē, ieceļošanas vai uzturēšanās noteikumu pārkāpumi konstatēti astoņām personām – pieciem Lietuvas un trīs Igaunijas pilsoņiem

Par pārkāpumiem transportlīdzekļu un kuģošanas līdzekļu ekspluatācijas jomā Valsts robežsardzes amatpersonas saukušas pie administratīvās atbildības vai liegušas šķērsot robežu 23 personām – sešiem Baltkrievijas, pieciem Krievijas, diviem Ukrainas, diviem Igaunijas, diviem Lietuvas, diviem Moldovas, vienam Kirgizstānas, vienam Latvijas, vienam Horvātijas un vienam Serbijas pilsonim.

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI