DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
04. jūlijā, 2022
Lasīšanai: 4 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Drošība

Vakar ugunsgrēkā Salaspilī izglābti pieci cilvēki

Publicēts pirms gada. Izvērtē satura aktualitāti! >>

Aizvadītajās diennaktīs, laika posmā no šī gada 1.jūlija plkst. 6.30 līdz 4.jūlijam plkst. 6.30, Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienests (VUGD) saņēma 163 izsaukumus – 36 uz ugunsgrēku dzēšanu, 86 uz glābšanas darbiem, bet 41 izsaukums bija maldinājums.

Vakar plkst. 14.06 ugunsdzēsēji glābēji saņēma izsaukumu uz Celtnieku ielu Salaspilī, kur piecstāvu dzīvojamā mājā bija izcēlies ugunsgrēks. Notikuma vietā konstatēts, ka otrā stāva dzīvoklī deg sadzīves mantas 15m2 platībā. Ugunsdzēsēji glābēji no piedūmotās ēkas, ar glābšanas masku palīdzību, izglāba piecus cilvēkus, bet vēl divus evakuēja. Trīs cilvēki bija evakuējušies saviem spēkiem. Viens cilvēks nodots Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienesta (NMPD) mediķiem. Plkst. 16.43 ugunsgrēks likvidēts

Plkst. 20.54 saņemts izsaukums uz Andreja Saharova ielu Rīgā, kur sabiedriskā ēkā nostrādājusi automātiskā ugunsgrēka atklāšanas un trauksmes signalizācijas sistēma. Notikuma vietā konstatēts, ka ēkā ir sadūmojums un ēkas tualetē deg papīra dvieļu turētājs un izolācijas materiāli 1,5m2 platībā. Pirms VUGD ierašanās no ēkas evakuējās 80 cilvēki. Tika izvēdinātas telpas un plkst. 22.05 darbi notikuma vietā noslēgušies.

Sestdien plkst. 13.57 ugunsdzēsēji glābēji steidzās uz Ogres novada Krapes pagastu, kur ar atklātu liesmu dega divstāvu neapsaimniekota ēka 550m2 platībā, no tiem otrais stāvs 150m2, mansarda stāvs 150m2 un jumta konstrukcijas 250m2 platībā. Šī paaugstinātā ugunsgrēka dzēšanas darbi noslēdzās pēc vairāk nekā deviņu stundu darba plkst. 23.34.

Piektdien plkst. 18.32 ugunsdzēsēji glābēji devās uz Liepājas ielu Preiļos, kur vienstāva daudzdzīvokļu mājā dega dzīvoklis 22m2 platībā. Pirms ugunsdzēsēju glābēju ierašanās no dzīvokļa evakuējās viens cilvēks. Dzēšanas darbi noslēdzās pēc nepilnām divām stundām.

Sestdien ugunsdzēsēji glābēji steidzās palīgā vairākiem pārgalvīgiem atpūtniekiem. Rīgas jūras līcī Jūrmalā divas nepilngadīgas personas ar SUP dēli iepeldēja ūdenī tālāk no krasta un saviem spēkiem netika krastā. Ugunsdzēsēji glābēji ar laivu nogādāja cilvēkus krastā. Savukārt, naktī Daugavā pie Akmens tilta Rīgā ūdenī atradās cilvēks, kas pats saviem spēkiem nevarēja nokļūt krastā. Ugunsdzēsēji glābēji ar laivu nokļuva līdz cilvēkam, nogādāja viņu krastā un nodeva NMPD darbiniekiem.

Sestdien Rīgā no Bieķeņgrāvja ugunsdzēsēji glābēji izcēla bojāgājušo un nogādāja viņu krastā.

Piektdien VUGD saņēma informāciju, ka Madonas novada Barkavas pagastā cilvēks aizgājis peldēt uz dīķi, bet nav atgriezies. Pārmeklējot dīķa gultni, pēc pusotras stundas meklēšanas darbiem, bojāgājušais tika atrasts un izcelts krastā.

VUGD aicina cilvēkus šajā karstajā laikā nebūt pārdrošiem un atpūtu pie ūdens baudīt droši – sakarsušam ūdenī jāiet pakāpeniski, nedrīkst lekt no augstumiem un peldēt alkohola reibumā!

Aizvadītajās diennaktīs ugunsdzēsēji glābēji steidzās arī uz izsaukumiem, kuros dega atkritumi, sausā zāle, sadzīves mantas, zāles pļāvējs, krēsls, kravas automašīnas riepa, traktora piekabe, trīs vieglās automašīnas, siltumnīca, neapsaimniekota ēka, šķūnis un četros gadījumos dega bez uzraudzības atstāts piededzis ēdiens. 

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI