DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
01. jūlijā, 2022
Lasīšanai: 3 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Valsts pārvalde

Kariņš: Latvija augsti vērtē trimdas latviešu spēju uzturēt dzīvu latvisko kultūru

Publicēts pirms gada. Izvērtē satura aktualitāti! >>

FOTO: Valsts kanceleja

Ministru prezidents Krišjānis Kariņš, ceturtdien, 30. jūnijā, atklājot Vispārējos latviešu dziesmu un deju svētkus Sentpolā, Minesotas štatā (ASV), uzsvēra, ka Latvija augsti vērtē trimdas latviešu spēju uzturēt dzīvu latvisko kultūru.

“Tas ir ļoti nozīmīgi, ka, dzīvodami Amerikā, jūs uzturat dzīvu latviešu kultūru, garu un valodu – mēs to Latvijā ļoti augsti vērtējam. Novēlu jums visiem turēt karstu latvietības dzirksti savās sirdīs un savu dzīvi saistīt ne tikai ar latviešiem, bet arī ar Latviju,” uzsvēra K. Kariņš, svētku atklāšanā uzrunājot tā dalībniekus.

Viņš atzīmēja, ka dziesmu un deju svētki ir kopā sanākšanas svētki un kopīga darba rezultāts. “Mūsu valoda un kultūra dzīvo cauri mums. Tradīcijas, ko šeit baudām, caur mūsu senčiem gadu simteņu laikā ir nonākušas līdz mums, un ar mūsu palīdzību tās turpinās ceļu pie nākamajām paaudzēm vēl turpmākos gadu simtus,” uzrunā svētku dalībniekiem pauda Ministru prezidents.

K. Kariņš izteica pateicību Vispārējo latviešu dziesmu un deju svētku rīcības komitejas priekšsēdim Ansim Vīksniņam, kā arī visiem svētku dalībniekiem par svētku organizēšanai atvēlēto laiku un enerģiju un novēlēja sekmīgu svētku norisi.

Dziesmu svētku atklāšanā dalībniekus un organizatorus uzrunāja arī kultūras ministrs Nauris Puntulis, kā arī svētku patronese Gvena Valca (Gwen Walz), Minesotas štata gubernatora Tima Valca (Tim Walz) kundze. Tāpat Ministru prezidentam Dziesmu un deju svētku laikā bija iespēja satikt pasaules latviešu jaunatnes semināra “2x2” dalībniekus neformālā gaisotnē.

Vizītes turpinājumā piektdien, 1. jūlijā, Ministru prezidents dosies uz Lansingu Mičiganas štatā, lai tiktos ar Mičiganas Nacionālās gvardes militāro vadību un pārrunātu turpmākās sadarbības iespējas, kā arī iepazītos ar kareivju apmācības procesu. Kopš 1993. gada Mičiganas Nacionālā gvarde ir ciešs Nacionālo bruņoto spēku partneris. Mičiganas Nacionālā gvarde un Latvijas armija sadarbojas militārās jomas speciālistu sagatavošanā un regulāri piedalās kopīgās militārās mācībās.

Vizītes noslēgumu Ministru prezidents aizvadīs Sentpolā, kur piedalīsies Vispārējo latviešu dziesmu un deju svētku pasākumos un teiks uzrunu svētku noslēgumā. K. Kariņam darba vizītes laikā plānotas intervijas ASV un starptautiskiem masu medijiem.

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI