DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
30. jūnijā, 2022
Lasīšanai: 3 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Satiksme

Nevērīgi novietota spēkrata īpašniekiem var nākties šķirties pat no vairākiem tūkstošiem eiro

Publicēts pirms gada. Izvērtē satura aktualitāti! >>

“Rīgas satiksme” aicina privāto transportlīdzekļu vadītājus pievērst lielāku uzmanību tam, kā ielu malās vai stāvvietās tiek novietotas automašīnas. Viena nevērīgi novietota automašīna sagādā rūpes ne tikai “Rīgas satiksmei”, klientiem un citiem autovadītājiem, bet arī pašam automašīnas vadītājam. Katrā situācijā, kad piespiedu kārtā apstājusies kustība un sabiedriskais transports nevar apbraukt spēkratu, autovadītājam par radītajiem zaudējumiem var nākties doties uz tiesu un šķirties no prāvas naudas summas. Par sabiedriskā transporta aizkavēšanas sekām aktuāli atgādināt ne tikai ziemas sezonā, bet arī vasarā, kad, dodoties uz pludmalēm, autovadītāji bieži neiedomājas, ka sabiedriskais transports  automašīnai nevarēs pabraukt garām.

Šī gada pirmajos sešos mēnešos bijuši 33 gadījumi, kad piespiedu kārtā sabiedriskajam transportam nācies pārtraukt kustību maršrutā. Uzņēmuma aprēķināto dīkstāves zaudējumu kopsumma par minēto periodu sasniedz 27 929,23 eiro. No visiem fiksētajiem gadījumiem viens automašīnas īpašnieks radīja 10 535,99 eiro lielus zaudējumus. Pārējos gadījumus skatot, vidēji vienam vadītājam nevērīga automašīnas novietošana, traucējot sabiedriskajam transporta, izmaksātu 543,54 eiro.

Uzņēmums par 3 gadījumiem iesniedzis prasību tiesā. Vēl trīs gadījumos zaudējumi jau atlīdzināti pilnībā, bet 4 gadījumos zaudējumus “Rīgas satiksmei” daļēji sedzis apdrošinātājs, daļēji – vainīgā puse. Vēl 3 gadījumos uzsākts pirmstiesas process un 3 gadījumos Valsts policija skaidro vainīgo personu, bet 17 gadījumos notiek lietas apstākļu un atbildīgo noskaidrošana.

Vienlaikus autovadītājiem jārēķinās, ka par automašīnas novietošanu stāvēšanai, pārkāpjot Ceļu satiksmes noteikumus, Rīgas pašvaldības policija sastāda administratīvā pārkāpuma protokolu, kā arī uz notikuma vietu var tikt izsaukts evakuators transportlīdzekļa pārvietošanai.

“Rīgas satiksme” atgādina, ka, novietojot automašīnu stāvvietā, noteikti ir jāpārliecinās, vai tai garām varēs pabraukt sabiedriskais transports. Ja automašīnas novietošanas vietas tuvumā kursē tramvajs, jāpārliecinās, ka auto attālums no tramvaja sliežu klātnes ir vismaz viens metrs.

Saziņai ar «Rīgas satiksmi» aicinām izmantot informatīvo tālruni 20361862, vai arī sūtīt e-pastu uz info@rigassatiksme.lv. Tāpat ar uzņēmumu var sazināties izmatojot mājas lapā www.rigassatiksme.lv esošo sadaļu «Sazinies ar mums», kurā ikviens elektroniski var iesniegt savu pieteikumu.

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI