DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
27. jūnijā, 2022
Lasīšanai: 10 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Drošība

22. - 26. jūnijs uz valsts robežas un iekšienē

Publicēts pirms gada. Izvērtē satura aktualitāti! >>

Trešdien, 22. jūnijā

Valsts robežsardzes amatpersonas uz ārējām robežām un valsts iekšienē konstatēja 41 likumpārkāpējus.

Uz ārējām robežām konstatēti 19 robežpārkāpēji, tajā skaitā:

  • Uzturēšanās nosacījumu pārkāpumi konstatēti septiņiem ārzemniekiem

Grebņevas, Terehovas un Lidostas „Rīga”  robežkontroles punktā konstatēti pieci Ukrainas un divi Krievijas pilsoņi, kuri bija pārkāpuši uzturēšanās nosacījumus (pārsniegts vīzā vai bezvīzu režīma  noteiktais uzturēšanās laiks, nav derīga ceļošanas dokumenta) Šengenas zonas valstīs. Personas sauktas pie administratīvās atbildības.

  • Izceļošana no valsts liegta vienam Latvijas pilsonim

Lidostas „Rīga” robežkontroles punktā konstatēts viens uz Lielbritāniju izceļojošs Latvijas pilsonis, kura dokuments nav derīgs izceļošanai uz Lielbritāniju. Personai liegta izceļošana no valsts.

Veicot imigrācijas kontroles pasākumus valsts iekšienē, ieceļošanas vai uzturēšanās noteikumu pārkāpumi konstatēti vienam Lietuvas pilsonim.

Par pārkāpumiem transportlīdzekļu un kuģošanas līdzekļu ekspluatācijas jomā Valsts robežsardzes amatpersonas saukušas pie administratīvās atbildības vai liegušas šķērsot robežu 21 personai – 10 Baltkrievijas, četriem Krievijas, trīs Kazahstānas, diviem Latvijas, vienam Kirgizstānas un vienam Uzbekistānas pilsonim.

Ceturtdien, 23. jūnijā

Valsts robežsardzes amatpersonas uz ārējām robežām un valsts iekšienē konstatēja 51 likumpārkāpēju.

Uz ārējām robežām konstatēts 21 robežpārkāpējs, tajā skaitā:

  • Konstatēts viens ārzemnieks ar viltotiem dokumentiem

Grebņevas robežkontroles punktā konstatēts viens Serbijas pilsonis, kurš robežsargiem uzrādīja viltotu Serbijas transportlīdzekļa vadītāja apliecības. Par viltotu dokumentu izmantošanu uzsākts kriminālprocess. Kriminālprocesa ietvaros viltotais dokuments izņemts.

  • Aizturēta trīs meklēšanā esoša personas

Terehovas robežkontroles punktā un Ventspils ostā  konstatēti divi no Zviedrijas ieceļojoši Latvijas pilsoņi un viens Latvijā ieceļojošs Ukrainas pilsonis, kuri atrodas policijas meklēšanā. Personas aizturētas un nodotas Valsts policijas amatpersonām.

  • Ieceļošana Latvijā liegta vienam ārzemniekiem

Lidostas „Rīga”  robežkontroles punktā ieceļošana Latvijā liegta vienam Turcijas pilsonim, jo ārzemniekam nebija derīgas vīzas vai uzturēšanās atļaujas. Persona atgriezta uz izceļošanas valsti.

  • Uzturēšanās nosacījumu pārkāpumi konstatēti pieciem ārzemniekiem

Terehovas, Pāternieku un Lidostas „Rīga”  robežkontroles punktā konstatēti trīs Ukrainas, viens Kazahstānas un viens Gruzijas pilsonis, kuri bija pārkāpuši uzturēšanās nosacījumus (pārsniegts vīzā vai bezvīzu režīma noteiktais uzturēšanās laiks, nav derīgas vīzas vai uzturēšanās atļaujas) Šengenas zonas valstīs. Lietvedība viena Ukrainas pilsoņa administratīvā pārkāpuma lietā netika uzsākta, pārējās personas sauktas pie administratīvās atbildības.

  • Izceļošana no valsts liegta četriem Latvijas pilsoņiem

Lidostas „Rīga” robežkontroles punktā konstatēti četri uz Lielbritāniju izceļojoši Latvijas pilsoņi, kuru dokumenti nav derīgi izceļošanai uz Lielbritāniju. Personām liegta izceļošana no valsts.

Veicot imigrācijas kontroles pasākumus valsts iekšienē, ieceļošanas vai uzturēšanās noteikumu pārkāpumi konstatēti četrām personām –  diviem Igaunijas, vienam Lietuvas un vienam Krievijas pilsonim.

Par pārkāpumiem transportlīdzekļu un kuģošanas līdzekļu ekspluatācijas jomā Valsts robežsardzes amatpersonas saukušas pie administratīvās atbildības vai liegušas šķērsot robežu 25 personām – 12 Baltkrievijas, četriem Latvijas, diviem Lietuvas, vienam Krievijas, vienam Igaunijas, vienam Serbijas, vienam Tadžikistānas, vienam Ukrainas, vienam Ungārijas un vienam Uzbekistānas pilsonim.

Piektdien, 24. jūnijā

Valsts robežsardzes amatpersonas uz ārējām robežām un valsts iekšienē konstatēja 48 likumpārkāpējus.

Uz ārējām robežām konstatēti 24 robežpārkāpēji, tajā skaitā:

  • Ieceļošana Latvijā liegta sešiem ārzemniekiem

Terehovas un Lidostas „Rīga”  robežkontroles punktā ieceļošana Latvijā liegta trīs Uzbekistānas pilsoņiem, jo ārzemnieki nevarēja pamatot ieceļošanas un uzturēšanās mērķi un trīs Krievijas pilsoņiem, jo ārzemniekiem nebija derīgas vīzas vai uzturēšanās atļaujas. Personas atgriezta uz izceļošanas valsti.

  • Uzturēšanās nosacījumu pārkāpumi konstatēti 10 ārzemniekiem

Terehovas, Grebņevas un Lidostas „Rīga”  robežkontroles punktā konstatēti astoņi Ukrainas un divi Uzbekistānas pilsoņi, kuri bija pārkāpuši uzturēšanās nosacījumus (pārsniegts vīzā vai bezvīzu režīma noteiktais uzturēšanās laiks) Šengenas zonas valstīs. Lietvedība divu Ukrainas pilsoņu administratīvā pārkāpuma lietās netika uzsākta, pārējās personas sauktas pie administratīvās atbildības.

  • Izceļošana no valsts liegta diviem Latvijas pilsoņiem

Lidostas „Rīga” robežkontroles punktā konstatēti divi uz Lielbritāniju izceļojoši Latvijas pilsoņi, kuru dokumenti nav derīgi izceļošanai uz Lielbritāniju. Personām liegta izceļošana no valsts.

Veicot imigrācijas kontroles pasākumus valsts iekšienē, ieceļošanas vai uzturēšanās noteikumu pārkāpumi konstatēti vienam Lietuvas pilsonim.

Par pārkāpumiem transportlīdzekļu un kuģošanas līdzekļu ekspluatācijas jomā Valsts robežsardzes amatpersonas saukušas pie administratīvās atbildības vai liegušas šķērsot robežu 23 personām – septiņiem Krievijas, četriem Baltkrievijas, četriem Latvijas, diviem Ukrainas, vienam Lietuvas, vienam Kazahstānas, vienam Kirgizstānas, vienam Rumānijas, vienam Vācijas un vienam Uzbekistānas pilsonim.

Sestdien, 25. jūnijā

Valsts robežsardzes amatpersonas uz ārējām robežām un valsts iekšienē konstatēja 33 likumpārkāpējus.

Uz ārējām robežām konstatēti 15 robežpārkāpēji, tajā skaitā:

  • Konstatēts viens ārzemnieks ar viltotiem dokumentiem

Silenes robežkontroles punktā konstatēts viens Moldovas pilsonis, kurš robežsargiem uzrādīja viltotu Moldovas transportlīdzekļa vadītāja apliecības. Par viltotu dokumentu izmantošanu uzsākts kriminālprocess. Kriminālprocesa ietvaros viltotais dokuments izņemts.

  • Ieceļošana Latvijā liegta četriem ārzemniekiem

Terehovas un Grebņevas robežkontroles punktā ieceļošana Latvijā liegta vienam Krievijas un vienam Kazahstānas pilsonim, jo ārzemniekam nebija derīgas vīzas vai uzturēšanās atļaujas, vienam Moldovas pilsonim, jo ārzemnieks nevarēja pamatot ieceļošanas un uzturēšanās mērķi un vienam Kazahstānas pilsonim, jo ārzemniekam liegts ieceļot un uzturēties Šengenas zonas valstu teritorijā. Personas atgriezta uz izceļošanas valsti.

  • Uzturēšanās nosacījumu pārkāpumi konstatēti septiņiem ārzemniekiem

Terehovas, Grebņevas, Silenes un Lidostas „Rīga”  robežkontroles punktā konstatēti četri Ukrainas, viens Krievijas, viens Baltkrievijas un viens Izraēlas pilsonis, kuri bija pārkāpuši uzturēšanās nosacījumus (pārsniegts vīzā vai bezvīzu režīma noteiktais uzturēšanās laiks, nav derīgas vīzas vai uzturēšanās atļaujas, nav derīga ceļošanas dokumenta) Šengenas zonas valstīs. Lietvedība Izraēlas pilsoņa administratīvā pārkāpuma lietā netika uzsākta, pārējās personas sauktas pie administratīvās atbildības.

  • Izceļošana no valsts liegta vienam Latvijas pilsonim

Lidostas „Rīga” robežkontroles punktā konstatēts viens uz Lielbritāniju izceļojošs Latvijas pilsonis, kura dokuments nav derīgs izceļošanai uz Lielbritāniju. Personai liegta izceļošana no valsts.

Veicot imigrācijas kontroles pasākumus valsts iekšienē, ieceļošanas vai uzturēšanās noteikumu pārkāpumi konstatēti divām personām –  vienam Lietuvas un vienam Krievijas pilsonim.

Par pārkāpumiem transportlīdzekļu un kuģošanas līdzekļu ekspluatācijas jomā Valsts robežsardzes amatpersonas saukušas pie administratīvās atbildības vai liegušas šķērsot robežu 16 personām – astoņiem Baltkrievijas, trīs Latvijas, diviem Krievijas, diviem Uzbekistānas un vienam Beļģijas pilsonim.

Svētdien, 26. jūnijā

Valsts robežsardzes amatpersonas uz ārējām robežām un valsts iekšienē konstatēja 42 likumpārkāpējus.

Uz ārējām robežām konstatēti deviņi robežpārkāpēji, tajā skaitā:

  • Uzturēšanās nosacījumu pārkāpumi konstatēti vienam ārzemniekam

Terehovas robežkontroles punktā konstatēts viens Ukrainas pilsonis, kurš bija pārkāpis uzturēšanās nosacījumus (pārsniegts vīzā noteiktais uzturēšanās laiks) Šengenas zonas valstīs. Persona saukta pie administratīvās atbildības.

  • Izceļošana no valsts liegta vienam Latvijas pilsonim

Lidostas „Rīga” robežkontroles punktā konstatēts viens uz Lielbritāniju izceļojošs Latvijas pilsonis, kura dokuments nav derīgs izceļošanai uz Lielbritāniju. Personai liegta izceļošana no valsts.

Veicot imigrācijas kontroles pasākumus valsts iekšienē, ieceļošanas vai uzturēšanās noteikumu pārkāpumi konstatēti piecām personām –  četriem Lietuvas un vienam Somijas pilsonim.

Par pārkāpumiem transportlīdzekļu un kuģošanas līdzekļu ekspluatācijas jomā Valsts robežsardzes amatpersonas saukušas pie administratīvās atbildības vai liegušas šķērsot robežu 28 personām – septiņiem Baltkrievijas, četriem Latvijas, četriem Lietuvas, četriem Ukrainas,  diviem Krievijas, vienam Igaunijas, vienam Bulgārijas, vienam Moldovas, vienam Portugāles, vienam Tadžikistānas, vienam Vācijas un vienam Čīles pilsonim.

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI