DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
26. jūnijā, 2022
Lasīšanai: 2 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Drošība

Pabriks piedalīsies “Briseles foruma” diskusijā par Eiropas drošības vides atjaunošanu

Publicēts pirms gada. Izvērtē satura aktualitāti! >>

Rīt, 27. jūnijā, plkst. 19.30 aizsardzības ministrs Artis Pabriks piedalīsies “Briseles foruma” diskusijā par Eiropas sagrautās drošības vides atjaunošanu. 

Diskusija notiks saistībā ar Krievijas īstenoto karu Ukrainā, un tajā apspriedīs to, kādas pārmaiņas nepieciešamas transatlantiskajā drošības partnerībā, ASV un Eiropas, kā arī NATO un ES turpmāko lomu drošības stiprināšanā, NATO un ES sadarbību ar Austrumeiropas valstīm, kuras nav NATO vai ES dalībvalstis, Ķīnas radītos drošības izaicinājumus, kā arī ar kodolpolitiku saistītus jautājumus.

Diskusiju ievadīs NATO ģenerālsekretārs Jenss Stoltenbergs (Jens Stoltenberg), un tajā kopā ar A. Pabriku piedalīsies NATO ģenerālsekretāra vietnieks Mirce Geoana (Mircea Geoana). Diskusiju moderēs žurnāla “Economist” redaktors Šašanks Džoši (Shashank Joshi).

Aicinām sekot līdzi “Briseles foruma” norisei, vērojot diskusiju vietnē https://brusselsforum.org/.

“Briseles forums” notiks no 27. līdz 29. jūnijam, lai apspriestu tādus pasaulei un transatlantiskajai sabiedrībai būtiskus jautājumus kā karš Ukrainā, liberālās starptautiskās kārtības nākotne, “Māršala plāns” Ukrainai un Austrumeiropai, klimata pārmaiņas un sadarbība, ar pārtiku un klimatu saistītie izaicinājumi, globālā tehnoloģiju politika un pilsētu loma demokrātijas stiprināšanā. Šogad starptautiskā konference norisināsies Māršala plāna 75. gadadienas kontekstā.

 “Briseles forumu”, kas pulcē transatlantiskās telpas līderus un lēmumu pieņēmējus, jau 17. gadu pēc kārtas organizē ASV domnīca “Vācijas Māršala fonds” (The German Marshall found of the United States), kas specializējas transatlantiskajos jautājumos un demokrātijas stiprināšanā.

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI