DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
22. jūnijā, 2022
Lasīšanai: 2 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Valsts pārvalde

Kariņš piedalīsies Eiropadomē; lems par ES kandidātvalsts statusa piešķiršanu Ukrainai un Moldovai

Publicēts pirms gada. Izvērtē satura aktualitāti! >>

Ministru prezidents Krišjānis Kariņš ceturtdien, 23. jūnijā, un piektdien, 24. jūnijā, piedalīsies Eiropas Savienības (ES) valstu un valdību vadītāju sanāksmē, Eiropadomē, kurā plānots lemt par ES kandidātvalstu statusa piešķiršanu Ukrainai un Moldovai.

Eiropas Komisija, izvērtējot Ukrainas, Moldovas un Gruzijas pieteikumus par uzņemšanu ES, ir ieteikusi ES kandidātvalsts statusu piešķirt Ukrainai un Moldovai. ES līderi par to lems Eiropadomē.

Eiropadomē līderi turpinās diskusiju par dažāda veida atbalstu Ukrainai, kā arī spriedīs par veidiem kā turpināt spiediena izdarīšanu uz Krieviju, lai tā pārtrauktu karadarbību Ukrainā.

Pirms Eiropadomes Ministru prezidents piedalīsies ES – Rietumbalkānu samitā, kurā tiks pārrunāts Rietumbalkānu valstu integrācijas process ES. K. Kariņš pirms Eiropadomes piedalīsies arī Eiropas Tautas partijas samitā.

Pēc Eiropadomes plānots Eirosamits, kurā tiks lemts par Banku savienības un Kapitāla tirgus savienības turpmāko attīstību. Tāpat līderi diskusijā skars šobrīd aktuālākos jautājumus ekonomikā, ieskaitot ES reakciju uz augsto inflāciju un izaicinājumiem enerģētikā.

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI