DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
22. jūnijā, 2022
Lasīšanai: 3 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Izglītība

RTU īpašajās budžeta vietās rudenī studijas sāks 23 jaunie sporta talanti

Publicēts pirms gada. Izvērtē satura aktualitāti! >>

Rīgas Tehniskajā universitātē (RTU) šogad konkursā ir izraudzīti 23 jaunie sporta talanti, kuri 2022./2023. akadēmiskajā gadā sāks studijas RTU studiju programmās par augstskolas līdzekļiem. Sportisti pārstāv plašu sporta veidu spektru un ir uzrādījuši augstus sasniegumus gan sportā, gan guvuši labas sekmes mācībās. Viņi izlēmuši studēt, lai veidotu duālo karjeru – līdztekus panākumiem sportā iegūtu augstāko izglītību. Budžeta vietas sportistiem tiek piešķirtas uz visu studiju laiku.

RTU studentu vidū būs divi Latvijas Olimpiskās vienības sportisti – distanču slēpotāji Samanta Krampe un Edijs Eiduks.

Plaši ir pārstāvēta vieglatlētika – RTU studēs Daniela Lasmane, Alekss Pugejs, Artjoms Sitņuks, Ralfs Roga, Kristīne Lauva, Renārs Ruģelis, Ginters Ķelps un Kārlis Degins.

Studentu rindās būs arī divi hokejisti – Ēriks Novickis un Patriks Ozols – un divi triatlonisti – Francis Daniels Veģeris un Artūrs Liepa.

Riteņbraukšanu pārstāvēs Evelīna Ermane-Marčenko, peldēšanu – Edvards Toms Atelsons, pludmales volejbolu – Sandis Bērziņš, karatē – Artūrs Stepanovs, badmintonu – Oskars Saulītis, florbolu – Toms Jānis Savickis, volejbolu – Valērija Gendele, brīvo cīņu – Karina Andžāne, savukārt bridžu – Ralfs Rubins.

Divas topošās studentes gatavojas studēt Arhitektūras fakultātē, tāpēc viņām atbilstoši RTU uzņemšanas noteikumiem jūlijā būs jākārto eksāmens zīmēšanā.

Vēl sportisti izvēlējušies Būvniecības inženierzinātņu fakultāti, Inženierekonomikas un vadības fakultāti, Datorzinātnes un informācijas tehnoloģijas fakultāti, Mašīnzinību, transporta un aeronautikas fakultāti, kā arī Elektronikas un telekomunikāciju fakultāti.

Kopumā šogad pieteikumus studijām RTU īpašajās sportistiem domātajās budžeta vietās bija iesnieguši 40 pretendenti. Viņiem konkursā tika izvirzītas vairākas prasības:

  • vismaz piecus gadus konkrēta komandu sporta veida spēlētājs vai Latvijas izlases kandidāts, vai arī Latvijas izlases dalībnieks individuālajos sporta veidos;
  • vidējā gala atzīme – ne zemāka par 7 iepriekšējā izglītības līmenī;
  • aktīva iesaiste atbilstošo sporta federāciju rīkotajās aktivitātēs.

RTU jau kopš 2015. gada atbalsta Latvijas labākos jaunos sportistus, piedāvājot viņiem studēt budžeta vietās pēc individuāla plāna, lai jaunie talanti varētu sporta treniņus un sacensības savienot ar studijām. RTU mācās daudzi jaunie sportisti, piemēram, bobslejisti Dāvis Kaufmanis, Lauris Kaufmanis, skeletoniste Dārta Estere Zunte, volejbolisti Patriks Pinka un Roberts Kļaviņš, paralimpiskā kērlingiste un paukotāja Poļina Rožkova, šķēpmetējs Patriks Gailums, kalnu slēpotāja Liene Bondare.

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI