DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
22. jūnijā, 2022
Lasīšanai: 2 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Pašvaldības

VARAM atvieglojumu administrēšanas risinājums tiks pielietots mērķēta atbalsta sniegšanai mazaizsargātajām iedzīvotāju grupām

Publicēts pirms gada. Izvērtē satura aktualitāti! >>

Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrijas (VARAM) veidotais vienotais atvieglojumu administrēšanas risinājums tiks izmantots, lai palīdzētu Labklājības ministrijai automatizētā veidā aprēķināt ienākumu līmeni uz vienu mājsaimniecības locekli. Vienotais risinājums ļaus ērtā veidā identificēt tos, kam ir nepieciešams mērķēts valsts atbalsts. 

Risinājums tiks ieviests sadarbojoties ar Labklājības, Ekonomikas, Finanšu un Iekšlietu ministrijām, lai no 2023.gada oktobra nodrošinātu mazaizsargātajām iedzīvotāju grupām mērķēta atbalsta sniegšanu energoresursu cenu un vispārējās inflācijas pieauguma ietekmes mazināšanai.  

Ministrija ir ieviesusi Atvieglojumu pārvaldības vienotās platformas pirmo kārtu, kuru valsts un pašvaldību iestādes varēs izmantot dažāda veida atvieglojumu administrēšanai. “Vienota atvieglojumu pārvaldības platforma ļaus efektīvāk pārvaldīt iedzīvotājiem pieejamos atvieglojumus, automatizēt to aprēķināšanu, savukārt iedzīvotājiem būtiski uzlabos atvieglojumu saņemšanas ērtumu un pieejamo atvieglojumu pārskatāmību. Centrāli pārvaldāmie atvieglojumi tiks ieviesti pakāpeniski, sadarbībā ar ministrijām un pašvaldībām” tā VARAM valsts sekretāra vietnieks digitālās transformācijas jautājumos Gatis Ozols.  

Viena no ministrijas prioritātēm ir efektivizēt valsts pārvaldes darbu un paaugstināt iedzīvotājiem pieejamo pakalpojumu kvalitāti.  

Kā ziņots iepriekš, šonedēļ Ministru kabinets izskatīja informatīvo ziņojumu “Par atbalsta pasākumiem energoresursu cenu un vispārējās inflācijas pieauguma ietekmes mazināšanai mazaizsargātajām iedzīvotāju grupām", kas paredz pasākumu kopumu atbalsta sniegšanai iedzīvotājiem energoresursu cenu un vispārējās inflācijas pieauguma ietekmes mazināšanai. 

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI