DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
21. jūnijā, 2022
Lasīšanai: 3 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Drošība

Pabriks ar Polijas aizsardzības ministru pārrunā reģionālās drošības situāciju

Publicēts pirms gada. Izvērtē satura aktualitāti! >>

Šodien, 21. jūnijā, aizsardzības ministrs Artis Pabriks tikās ar Polijas aizsardzības ministru Marjušu Blaščaku (Mariusz Błaszczak), kurš  Polijas prezidenta delegācijas sastāvā uzturējās vizītē Latvijā, lai pārrunātu reģionālās drošības situāciju un divpusējās sadarbības stiprināšanu aizsardzības jomā.

Tikšanās laikā abu valstu amatpersonas apsprieda NATO samitā Madridē gaidāmos lēmumus, kā arī Latvijas un Polijas līdzšinējo un turpmāko atbalstu Ukrainai, lai stiprinātu tās aizsardzības spējas karā pret Krieviju.

Tāpat A. Pabriks un M. Blaščaks pārrunāja Latvijas un Polijas turpmāko sadarbību aizsardzības jomā, tostarp, saistībā ar gaisa atbalsta kontrolieru apmācību.

Vizītes laikā Latvijā M. Blaščaks arī apmeklēja Ādažu bāzi, kur kopā ar Polijas prezidentu Andžeju Dudu (Andrzej Duda), Sauszemes spēku Mehanizētās kājnieku brigādes komandieri pulkvedi Sandri Gaugeru un NATO paplašinātās klātbūtnes Latvijā kaujas grupas komandieri pulkvežleitnantu Džesiju Van Eiku (Jesse Van Eijk) piedalījās svinīgā ceremonijā, kuras laikā notika NATO daudznacionālās kaujas grupas vienību parāde un svecīšu nolikšana, godinot kritušo karavīru piemiņu.

Ādažu bāzē Polijas amatpersonas arī tikās ar Polijas kontingenta karavīriem, kas pilda dienesta pienākumus NATO paplašinātās klātbūtnes Latvijā kaujas grupā.

Uzturoties vizītē Latvijā, Polijas prezidents A. Duda arī apmeklēja Trīs jūru samitu, kurā tika apspriesta Trīs jūru iniciatīvas turpmākā attīstība un meklēti veidi, kā palīdzēt Ukrainai atjaunoties pēc kara.

Latvijai ar Poliju ir ļoti laba sadarbība, jo abas valstis atrodas vienā reģionā un saskaras ar līdzīgiem drošības izaicinājumiem. Latvija augstu vērtē Polijas iesaisti Baltijas reģiona drošības stiprināšanā. Polija ir NATO paplašinātās klātbūtnes kaujas grupas Latvijā dalībvalsts. Šobrīd Latvijā atrodas vairāk nekā 170 Polijas karavīri. Tāpat Latvija un Polija īsteno ciešu sadarbību militāro mācību jomā.

Šogad maijā Latvijas Kara muzejā arī notika pirmā Latvijas - Polijas aizsardzības industrijas diena, lai veicinātu abu valstu aizsardzības nozares uzņēmumu sadarbību.

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI