DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
21. jūnijā, 2022
Lasīšanai: 3 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Drošība

Valsts policija pabeidz izmeklēšanu kriminālprocesā par miesas bojājumu nodarīšanu un pretošanos policistiem

Publicēts pirms gada. Izvērtē satura aktualitāti! >>

Valsts policijas Kurzemes reģiona pārvaldes Ventspils iecirkņa amatpersonas ir pabeigušas izmeklēšanu kriminālprocesā par smaga miesas bojājuma tīšu nodarīšanu un par pretošanos varas pārstāvim – vīrietis konflikta laikā nodarījis miesas bojājumus citam vīrietim un brīdī, kad likumsargi devās viņu aizturēt, viņš paņēma nazi, demonstrēja gatavību to pielietot un izteica draudus policistus nogalināt. Šobrīd materiāli ir nodoti prokuratūrai kriminālvajāšanas uzsākšanai.

Šā gada februārī Valsts policijā tika saņemta informācija, ka slimnīcā nogādāts cilvēks, kurš Piltenē, kādā īpašumā guvis miesas bojājumus – sistas brūces. Valsts policijas Kurzemes reģiona pārvaldes Ventspils iecirkņa Kriminālpolicija nodaļas amatpersonas par notikušo uzsāka kriminālprocesu, noskaidroja iespējamo vainīgo personu un devās uz vīrieša dzīvesvietu viņu aizturēt.

Aizturēšanas laikā vīrietis izrādīja agresīvu pretošanos policijas darbiniekiem, nepildot to likumiskās prasības, paņēma no galda saliekamo nazi, izvilka naža asmeni un demonstrēja gatavību pielietot to pret policijas darbiniekiem, kā arī izteica draudus nogalināt. Vīrietis arī uzsāka bēgšanu – izlēca pa otrā stāva logu un skrēja prom, taču likumsargi viņu aizturēja.

Vīrietis jau iepriekš ir nonācis policijas redzeslokā. Vīrietim tika piemērots drošības līdzeklis – apcietinājums. Valsts policijas Kurzemes reģiona pārvaldes Ventspils iecirkņa amatpersonas ir pabeigušas izmeklēšanu kriminālprocesā par smaga miesas bojājuma tīšu nodarīšanu un par pretošanos varas pārstāvim. Saskaņā ar Krimināllikumu, bargākais sods par šādu noziedzīgu nodarījumu ir brīvības atņemšana uz laiku līdz septiņiem gadiem un ar probācijas uzraudzību uz laiku līdz trim gadiem vai bez tās. Soda apmēru noteiks tiesa.

Valsts policija atgādina, ka neviena persona netiek uzskatīta par vainīgu, kamēr tās vaina noziedzīga nodarījuma izdarīšanā netiek pierādīta likumā noteiktajā kārtībā.

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI