DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
21. jūnijā, 2022
Lasīšanai: 3 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Drošība

Aizdomās par Ķengaragā notikušu slepkavības mēģinājumu aizturēts vīrietis

Publicēts pirms gada. Izvērtē satura aktualitāti! >>

Pagājušonedēļ Valsts policijas Rīgas reģiona pārvaldes Speciālo uzdevumu bataljona likumsargi pāris stundu laikā pēc informācijas saņemšanas par slepkavības mēģinājumu aizturēja aizdomās turēto personu. Noziegums izdarīts Rīgā, Ķengaraga mikrorajonā, uz ielas, kur uzbrucējs kādam vīrietim daudz reižu iedūris ar nazi.  Izmeklēšanas laikā iegūtā informācija liecina, ka aizdomās turētais ar cietušo bijuši iepriekš pazīstami, un noziegums izdarīts savstarpēja konflikta laikā. Aizdomās turētajam vīrietis ir piemērots drošības līdzeklis –  apcietinājums.

Ceturtdien, 16. jūnijā, ap pulksten 21 Valsts policija un mediķi saņēma informāciju no kāda aculiecinieka, kurš ziņoja, ka Rīgā, Maskavas un Prūšu ielas krustojumā, ir sadurts kāds vīrietis. Diemžēl saņemtā informācija apstiprinājās. Vainīgais vīrietis no notikuma vietas bija aizbēdzis, savukārt cietušo mediķi smagā stāvoklī nogādāja ārstniecības iestādē.

Valsts policijas Speciālo uzdevumu bataljona policisti nekavējoties uzsāka iespējamā vainīgā vīrieša meklēšanu un pāris stundu laikā viņš tika atrasts kādā lombardā Rīgā, Maskavas ielā. Likumsargi 1973. gadā dzimušo vīrieti veiksmīgi aizturēja. Jāpiemin, ka tobrīd viņš atradās vairāk nekā trīs promiļu stiprā alkohola reibumā.

Tika noskaidrots, ka cietušais iespējamo vainīgo vīrieti iepriekš pazinis un starp viņiem bija izcēlies konflikts personisku iemeslu dēļ un, visticamāk, to ietekmējusi pārmērīga alkohola lietošana.

Saistībā ar notikušo Valsts policijas Rīgas reģiona pārvaldes Rīgas Ķengaraga iecirknī šobrīd turpinās izmeklēšana kriminālprocesā, kas kvalificēts pēc Krimināllikuma 116. panta un 15. panta ceturtās daļas – par slepkavības mēģinājumu. Par šādu noziegumu soda ar mūža ieslodzījumu vai ar brīvības atņemšanu uz laiku no pieciem līdz divdesmit gadiem un ar probācijas uzraudzību uz laiku līdz trim gadiem.

Tiesa aizdomās turētajam vīrietim sestdien, 18. jūnijā, piemēroja drošības līdzekli – apcietinājumu.

Savukārt cietušais šobrīd turpina atlabt slimnīcā.

Valsts policija atgādina, ka neviena persona netiek uzskatīta par vainīgu, kamēr tās vaina noziedzīga nodarījuma izdarīšanā netiek pierādīta likumā noteiktajā kārtībā.

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI