DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
21. jūnijā, 2022
Lasīšanai: 2 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Kultūra

Rojā notiks jaundeju koncerts “Zelta zemes vidiņā”

Publicēts pirms gada. Izvērtē satura aktualitāti! >>

2022. gada 2. jūlijā plkst. 22.00 Rojas brīvdabas estrādē 600 dejotāji no Jūrmalas, Liepājas, Ventspils pilsētām, Kuldīgas, Saldus, Talsu, Tukuma un Ventspils novadiem izdejos 15 Kurzemes kultūrvēsturiskā novada jaundejas.

Koncerts “Zelta zemes vidiņā” kurzemniekiem ir ļoti īpašs, jo vairāk nekā pēc 24 gadu pārtraukuma horeogrāfi atkal ir pievērsušies Kurzemes folkloras, mūzikas un dejas materiāliem, lai no tiem iedvesmotos un izveidotu jaunas horeogrāfijas. Šajā reizē tapušas 15 jaunas dejas, kurās horeogrāfi  Zanda Mūrniece, Gunta Skuja, Reinis Rešetins, Jānis Purviņš, Santa Laurinoviča sadarbībā ar mūzikas autoriem ir izveidojuši ļoti bagātīgu, krāšņu un daudzveidīgu stāstu par Kurzemi.

Projektam ir interesanta tapšanas vēsture. Dejas sacerētas pandēmijas laikā un to pirmizrāde bija iecerēta 2021. gada 29. maijā Nurmuižā, bet, diemžēl, svētkiem nebija lemts notikt pandēmijas ierobežojumu dēļ. Tomēr neatlaidība, dejas spars, dejas mīlestība vienoja visus horeogrāfus un Kurzemes dejotājus, lai šīs jaunradītās dejas nonāktu pie skatītājiem. Tāpēc priecāsimies jūs visus redzēt 2. jūlijā Rojā,” aicina koncerta mākslinieciskais vadītājs Jānis Purviņš.

Biļetes uz koncertu “Zelta zemes vidiņā” iespējams iegādāties “Biļešu servisa” kasēs (www.bilesuserviss.lv).

Koncertu organizē Latvijas Nacionālais kultūras centrs sadarbībā ar Talsu novada pašvaldību.

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI