DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
20. jūnijā, 2022
Lasīšanai: 5 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Drošība

Aizvadītajās dienās dzēsti vairāki plaši ugunsgrēki

Publicēts pirms gada. Izvērtē satura aktualitāti! >>

Aizvadītajās diennaktīs, laika posmā no šī gada 17.jūnija plkst. 6.30 līdz 20.jūnijam plkst. 6.30, Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienests (VUGD) saņēma 178 izsaukumus – 46 uz ugunsgrēku dzēšanu, tai skaitā trīs uz meža ugunsgrēku dzēšanu, 98 uz glābšanas darbiem, bet 34 izsaukumi bija maldinājumi.

Šonakt plkst. 2.36 ugunsdzēsēji glābēji steidzās uz Ķieģeļu ielu Jēkabpilī, kur ugunsgrēks izcēlies dzīvojamā mājā. Notikuma vietā konstatēts, ka piecstāvu dzīvojamās mājas otrajā stāvā deg istaba 15m2 platībā. Ugunsdzēsēji glābēji no piedūmotās ēkas evakuēja 16 cilvēkus. Plkst. 3.40 ugunsgrēks likvidēts.

Svētdien plkst. 6.53 ugunsdzēsēji glābēji steidzās uz Jelgavas novada Valgundes pagastu, kur ugunsgrēks izcēlies vienstāvu noliktavā, kas pilna ar kokmateriāliem. Plkst. 10.20 ugunsgrēks lokalizēts un tajā dega kokmateriālu noliktava 400m2 platībā,  malka 5m2 platībā un blakus esošā kokmateriālu kaudze 60m2 platībā. Ugunsgrēkā pie Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienesta (NMPD)  mediķiem vērsās viens ugunsdzēsējs glābējs, kurš nogādāts ārstniecības iestādē. Dzēšanas darbi pabeigti plkst. 16.22.

Naktī uz svētdienu plkst. 1.02 ugunsdzēsēji glābēji saņēma izsaukumu uz Dienvidkurzemes novada Grobiņu, kur ugunsgrēks izcēlies noliktavā. Ierodoties notikuma vietā konstatēts, ka ar atklātu liesmu deg vienstāvu katlu māja 200m2 platībā. No liesmu izplatības nosargāti blakus esošie angāri. Plkst. 5.10 ugunsgrēks likvidēts un ugunsgrēka dzēšanas darbos piedalījās Grobiņas un Gaviezes pašvaldības ugunsdzēsēju formējumi.

Sestdien plkst. 23.32 saņemts izsaukums uz Jēkabpils novada Krustpils pagastu, kur upē apgāzusies laiva ar diviem cilvēkiem. Notikuma vietā konstatēts, ka cilvēki krastā nokļuvuši saviem spēkiem. Ugunsdzēsēji glābēji krastā nogādāja laivu.

Plkst. 15.51 saņemts izsaukums uz Dienvidkurzemes novada Vaiņodes pagastu, kur ezerā apgāzusies laiva ar diviem cilvēkiem. Notikuma vietā konstatēts, ka vienu cilvēku pirms VUGD ierašanās izglāba aculiecinieki, bet otrs cilvēks nav atrodams. Īsi pirms pusnakts VUGD meklēšanas darbus pārtrauca un darbus turpināja Lietuvas glābšanas dienests.

Sestdienas rītā plkst. 6.05 ugunsdzēsēji glābēji steidzās uz Pļavu ielu Ādažos, kur ugunsgrēks izcēlies dzīvojamā mājā. Notikuma vietā konstatēts, ka ar atklātu liesmu deg divstāvu dzīvojamās mājas jumts 250m2 platībā un otrais stāvs 50m2 platībā. Plkst. 10.42 šis paaugstinātās bīstamības ugunsgrēks likvidēts.

Naktī uz sestdienu plkst. 1.54 saņemts izsaukums uz Kuldīgas novada Raņķu pagastu, kur saskaņā ar sākotnējo informāciju, ūdenstilpē iebraukusi vieglā automašīna. Notikuma vietā pie ugunsdzēsējiem glābējiem vērsās viens cilvēks, kurš apgalvoja, ka ir izkļuvis no nogrimušās automašīnas un tajā iespējams atrodas vēl viens cilvēks. Ugunsdzēsēji glābēji zem ūdens atrada vieglo automašīnu un ar vinčas palīdzību automašīnu izcēla krastā. Automašīnā atradās cilvēks, kurš gājis bojā. Plkst. 6.43 darbi notikuma vietā noslēgušies.

Piektdien plkst. 22.20 saņemts izsaukums uz Jelgavas novada Kalnciema pagastu, kur ūdenstilpē uz peldošas konstrukcijas atrodas trīs cilvēki. Notikuma vietā konstatēts, ka cilvēki ar peldošo konstrukciju iestrēguši niedrēs un saviem spēkiem nespēj nokļūt krastā. Ugunsdzēsēji glābēji cilvēkus nogādāja krastā. Plkst. 23.12 darbi noslēgušies.

Plkst. 13.42 saņemts izsaukums uz Vaidelotes ielu Rīgā, kur piecstāvu dzīvojamā mājā bija jūtams sadūmojums. Ierodoties notikuma vietā konstatēts, ka pirmā stāva dzīvoklī deg bez uzraudzības atstāts piededzis ēdiens 0,01m2 platībā. Ugunsgrēkā cieta viens cilvēks, kurš nodots NMPD mediķiem. Plkst.14.16 darbi notikuma vietā noslēgušies.

Vēl svētdien saņemts izsaukums uz Cēsu novada Vecpiebalgas pagastu, kur noticis ceļu satiksmes negadījums. Notikuma vietā konstatēts, ka notikusi divu vieglo automašīnu sadursme. Trīs cilvēki no automašīnām izkļuvuši saviem spēkiem, bet vienu cilvēku ugunsdzēsēji glābēji ar imobilizācijas dēļa palīdzību nogādāja NMPD mediķiem. Tika sakārtota ceļa braucamā daļa. Savukārt šorīt saņemts izsaukums uz Ķekavas novada Baldones pagastu, kur notikusi divu kravas automašīnu sadursme. Ugunsdzēsēji glābēji no automašīnas, ar hidraulisko instrumentu palīdzību, atbrīvoja vienu cilvēku, kuru nodeva NMPD mediķiem. Tika sakārtota ceļa braucamā daļa.

Aizvadītajās diennaktīs ugunsdzēsēji glābēji steidzās arī uz izsaukumiem, kuros dega atkritumi, sadzīves mantas, sausā zāle, koks, meža zemsedze, sodrēji ēkas dūmvadā, skaidu nosūcējs, skaidas, tūju dzīvžogs, elektrības stabi, koka paletes, 3 vieglās automašīnas, pirts siena, jumts, dārza māja, šķūnis, pirts un 5 gadījumos dega bez uzraudzības atstāts piededzis ēdiens.

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI